Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zabok prva od bitnih utakmica

09.02.2011. 23:00
Zabok prva od bitnih utakmica


Želja nam je ostati u gornjem dijelu ljestvice, a za to će nam trebati barem dvije pobjede. Prva sljedeća je Zabok i to nam je u prvom planu – kazat će Jurjević


Stanka u A-1 ligi zbog završnice Kupa Krešimira Ćosića i All-star utakmice u Metkoviću košarkaši Borik-Puntamike će iskoristiti radno. Odmor definitivno nije opcija, jer im nakon stanke slijedi najteži dio sezone u kojem se traže mjesta ili u Ligi za prvaka ili u Ligi za ostanak. Naravno, realni igledi za ovu prvospomenutu ligu drže budnost igrača i stručnog stožera na maksimumu. Mnogo toga može se već riješiti nadolazećim kolom, drugi vikend, kad u Jazine stiže Zabok. Pobjedom bi Puntamičani šanse za Ligu za prvaka povećali za 50%, ako će im za to trebati barem još dvije pobjede u posljednja četiri kola. Toliko daleko se ipak, barem po izjavama igrača, ne želi ići sa procjenama. Nego se jednostavno pokušavaju koncentrirati na prvu utakmicu koja slijedi. Tako misli i Marino Jurjević koji smatra da treba ići smireno korak po korak do kraja regularnog dijela.
 – Iako je stanka nema opuštanja. Svi smo upregnuli misli i rad ka Zaboku koja nam je prva u nizu bitnih utakmica. Vidjeli smo u dosadašnjim utakmicama da možemo se nositi sa svakim u ligi te nam to daje samopouzdanje pred ova četri zadnja kola u kojima će se sve odlučiti. Želja nam je ostati u gornjem dijelu ljestvice, a za to će nam trebati barem dvije pobjede. Prva sljedeća je Zabok i to nam je u prvom planu. Sve kalkulacije oko raspleta najbolje je ostaviti po strani te koncentriraciju treba usmjeriti ka Zaboku kojeg možemo pobijediti ako budemo u pravom ritmu. Igramo u Jazinama koje nam znače mnogo po pitanju samopuzdanja i sigurnosti. Kad smo doma jednostavno imamo pojačanu vjeru u sebe što nam uglavnom donosi pobjede. Nadam se da će tako biti i ovaj put- kazao je Jurjević te se prisjetio posljednjeg prvenstvenog dvoboja u kojem su u Dubrovniku izgubili u završnim minutama.
– Bili smo na kraju blizu pobjede iako smo na otvaranju bili jako loši. Našli smo se vrlo brzo u velikom minusu te smo srećom u drugom poluvremenu zaigrali kako znamo. To je donijelo ploda i u četvrtoj četvrtini smo uspjeli čak doći do preokreta i minimalnog vodstva. No, ponestalo je tada snage te su domaći košarkaši znali iskoristiti ponuđeno i uzeti dva boda.
Kako ćete iskoristiti ovu stanku osim naravno treninga koji je sastavni dio svakog vašeg dana?
– Imamo dovoljno vremena da malo zbijemo redove, najviše na zdravstvenom planu. Nekolicina igrača koja vuče razne ozljede dobit će priliku da se oporavi i s tako kompletnim sastavom možemo konkurirati ravnopravno u svakoj utakmici. Na nama je da marljivo radimo, pripremamo se a u sklopu topga ćemo odraditi prijateljski dvoboj u Sinju protiv Alkara koji će nam odlično poslužiti da održimo natjecateljski ritam. Nakon toga slijedi rasplet počevši od utakmice sa Zabokom te se nadamo svi da ćemo uspjeti u naumu da ostvarimo plasman u Ligu za prvaka – zaključio je Jurjević.