Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadarska županija predstavljena u Londonu

09.02.2011. 23:00
Zadarska županija predstavljena u Londonu


Od 3. do 5. veljače održan je “Destination – Holiday and Travel Show” – turistički sajam na kojem se prvi put predstavila i Turistička zajednica Zadarske županije. Predstavljanje je organizirano zajedno s turističkim zajednicama Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije. Kao suizlagači su im se pridružili kolege iz TZ-a Ličko-senjske županije.
Sajam je bio otvoren za široku publiku, a bilo je preko 350 izlagača iz cijelog svijeta, od turističkih organizacija, hotela, touroperatora, agencija, nacionalnih parkova, turističkih vodiča i drugih. Sajam je bio odlično promoviran u tisku i na televiziji te u podzemnoj željeznici.
Na sajmu je bilo 50.000 posjetitelja jer se nalazi u gradskoj četvrti Earls Court i sajamski prostor je uz stanicu podzemne željeznice.
– Naša turistička ponuda je privukla pažnju svih posjetitelja. Štand smo uredili plakatima s motivima naših gradova. Posjetiteljima našeg štanda smo davali informacije o mogućnostima smještaja i izleta, prirodnim ljepotama, načinu dolaska. Podijelili smo više dvije palete promidžbenog materijala. Imali smo brojne upite, jedan dio gostiju je ljetovao u Zadarskoj regiji, a neki su izrazili želju da je posjete prvi put. Njih smo informirali o direktnoj avioliniji niskobudžetnog prijevoznika Ryanaira London-Zadar. Važno je spomenuti da su svi gosti izrazili želju za boravkom u pred i posezoni jer ne vole ljetne vrućine u srpnju i kolovozu, kazala nam je Ina Sikirić koja je izuzetno zadovoljna velikim brojem posjetitelja ovog sajma te iskazanim interesom za ljetovanje u Zadarskoj županiji.
Naš štand je posjetila direktorica predstavništva HTZ-a u Londonu gđa. Meri Matešić i njena suradnica Jelena Bestak. One su bile i od velike pomoći u organizaciji.
Kako je poznato Zadarska županija je tek od uvođenja letova Ryanaira postala dostupnija i zanimljiva britanskim turistima otkako ih je svake godine sve više. Ove godine računamo i na to da će irski niskotarifni avioprijevoznik od konca ožujka vezu s Londonom organizirati čak pet puta tjedno i da će takav red letenja zadržati do konca listopada. Tim Britanija ima iznimno važnu ulogu u produljenju sezone na ovom području.