Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zadarskim osnovcima prilika za testiranje sposobnosti

09.02.2011. 23:00
Zadarskim osnovcima prilika za testiranje sposobnosti


Zadarska City Galerija u subotu 19. veljače ( 11 – 18:30 sati) bit će domaćin jednog potpuno novog sportskog nadmetanja osnovaca – Speed4. Riječ je o sportskoj atrakciji za mališane koja je u posljednje vrijeme postala pravi hit među osnovnoškolcima Njemačke i Švicarske odakle dolazi  i u Hrvatsku, u Zadar kao prvi Speed4 grad.
Speed4 je kompjutorski potpomognuta utrka, zapravo posebno osmišljena igra za mališane koja se odvija na inovativno dizajniranom poligonu s preprekama. Sudionici imaju zadatak u što kraćem roku pretrčati poligon, savladavajući pri tome određene prepreke, a njihova brzina i spretnost u savladavanju prepreka kompjuterski se nadgleda te se shodno prikupljenim podacima na kraju utrke, u stotinku sekunde mogu odrediti najbolji sudionici. Posebni svjetlosni senzori registriraju pet kategorija koje se procjenjuju: reakcija, ubrzavanje, okretnost, povrat i ukupno vrijeme.
Speed4 je osvojio osnovce Njemačke i Švicarske pa organizatori očekuju isti uspjeh i u Hrvatskoj. Samom natjecanju u City Galeriji prethodit će demonstracija poligona po gradskim osnovnim školama kako bi se mališani mogli upoznati s ovim atraktivnim sportskim natjecanjem. Sudjelovanje u subotu 19. veljače je besplatno, a najbolje očekuju i atraktivne nagrade koje pripremaju sponzori natjecanja.
Više informacija na www.speed4.hr.