Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Zaraza i smrad u Velebitskoj

09.02.2011. 23:00
Zaraza i smrad u Velebitskoj


Ovo nije prvi put da u Velebitskoj 2 izvire kanalizacija kroz šahtove. Nekoliko stanara s kojima smo razgovarali potvrdilo nam je da se ovo izlijevanje često zna dogoditi


U Velebitskoj ulici 2 već tri dana iz šahtova, koji se nalaze na ulici ispred zgrada, izvire kanalizacija.
 – Ovo je sramota, već tri dana kanalizacije izvire iz ovih šahtova, a nitko još ništa nije napravio da se oni odčepe, srede i da se ovo više ne ponavlja. Ovo je zaraza, ljudi moraju gaziti po ovome i to preko cipela unose u svoje domove. Strašno! – rekla je jedna gospođa koja živi u zgradi, a koja je htjela ostati anonimna. Dodala je da su stanari zvali “Odvodnju”, ali njihovu uslugu moraju platiti jer se šahtovi iz kojih izlazi kanalizacija nalaze prije glavnog šahta, što znači da je u vlasništvu zgrade. Gospođa pretpostavlja da se stanari ne mogu dogovoriti oko plaćanja pa odugovlače s dovođenjem pomoći.
Ovo nije prvi put da u Velebitskoj 2 kanalizacija izvire kroz šahtove. Nekoliko stanara s kojima smo razgovarali potvrdilo nam je da se ovo izlijevanje često zna dogoditi. Zbog izlijevanja kanalizacije Velebitskom ulicom širi se nesnosan smrad, a o potencijalnoj zarazi ne treba ni govoriti. Građani traže obilazne puteve kako da dođu do svojih stanova ili prelaze preko izlivene kanalizacije pa cipele ostavljaju ispred stanova.
 – Stanari se moraju javiti svojem stambenom fondu koji će potom angažirati nekoga da riješi problem koji imaju. Ti šahtovi su u vlasništvu zgrade i oni, odnosno njihov predstavnik, bi o njima trebali voditi računa. Naime, predstavnik stanara u slučaju nekog problema trebao bi obavijestiti stambeni fond koji potom zove izvođače radove, objasnio je Grgo Peronja, direktor zadarske “Odvodnje”. Dodao je da u slučaju većeg kvara zovu “Odvodnju”, a ako se radi o manjim kvarovima zovu privatne vodoinstalatere.
 – Mi ne poslujemo izravno sa stanarima, već preko stambenih fondova, zaključio je Peronja.