Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ljubomorni susjed opet “diže” terence po Splitu

09.02.2012. 23:00
Ljubomorni susjed opet “diže” terence po Splitu


Tijekom noći na petak na splitskim Bačvicama podmetnuta je eksplozivna naprava pod “nissan qashqai” Berislava Bašića, optuženog u “slučaju Konstruktor”, a u detonaciji je oštećeno još nekoliko parkiranih automobila u ulici. Na istom mjestu prije tri mjeseca zapaljen je i “volvo” XC 90, odvjetnika Vinka Ljubičića. Neslužbeno doznajemo da splitski istražitelji već raspolažu identitetom potencijalnog sumnjivca – u pitanju je jedan stanar u ulici Gospinica, zapravo susjed dvojice vlasnika oštećenih automobila.
Kada je izgorio luksuzni terenac odvjetnika Ljubičića, ubrzo se utvrdilo da je bio zapaljen, odnosno da nije bila u pitanju neispravna elektronika. No, odvjetnik Ljubičić taj palež, kao uostalom i ovaj jučer, nije povezivao sa svojim poslom i osobama koje bi, eventualno zbog nekog njegovog slučaja, željele osvetu. I ovaj put je u pitanju poznata ličnost u splitskim krugovima: riječ je o sudskom vještaku za građevinu, zaposlenom u Konstruktoru, ali i optuženom u slučaju pretvorbe tog poduzeća. Pred splitskim Općinskim sudom zbog kriminalne pretvorbe te splitske građevinske tvrtke prvooptuženi je Željko Žderić, direktor i većinski vlasnik Konstruktora, a osim njega terete se i Ivica Mladineo, bivši šef Porezne uprave, te Josip Kuzmanić i već spomenuti Bašić.
Kao i Ljubičić, i Bašić je čvrsto uvjeren da ova noćna diverzija nije vezana uz njega osobno ili njegov posao. Njegov “nissan” je gotovo uništen, a eksplozija je oštetila i automobile parkirane u ulici, među njima i “mercedes” B klase kojim se posljednjih dana koristi upravo Ljubičić. Oštećeni su još “vw polo” Mije Buljubašića te “hyundai accent” Bašićeva brata Dubravka. Upravo je lokacija ovog bombaškog napada, čini se, uvjerila policiju i tužilaštvo da eksplozivne naprave podmeće susjed koji iz svojih bolesnih motiva uništava luksuzne terence. Ipak nije u pitanju osveta ili prijetnja.