Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nema panike, lož ulje stiže danas!

09.02.2012. 23:00
Nema panike, lož ulje stiže danas!


– Da, istina je da su spremišta prazna, ali nema mjesta panici jer je brod s gorivom iz Rijeke danas krenuo prema Zadru. Gorivo će biti spremno za isporuku potrošačima – kažu u komercijali zadarske INA-e


Nezapamćeno nevrijeme praćeno jakom, mjestimično i orkanskom burom, temperature ispod ništice te snježni nanosi i do 40 centimetara koji su na nekoliko dana paralizirali promet u većem dijelu zemlje pa tako i na području Zadarske županije, odrazili su se i na rezerve loživog ulja u spremištima INA-e u zadarskoj Gaženici.
– Da, istina je da su spremišta prazna, ali nema mjesta panici jer je brod s gorivom iz Rijeke danas krenuo prema Zadru, tako da će već sutra ujutro gorivo biti spremno za isporuku potrošačima – kažu u komercijali zadarske INA-e gdje “sušu” u spremištima od nekoliko tisuća tona zapremine objašnjavaju isključivo prometnim poteškoćama. Dodaju kako je uslijed neprohodnosti puteva i blokade pomorskog prometa iz riječke luke izostala dostava goriva nekoliko dana zbog čega su se kompletna Lika i Dalmacija snabdijevale iz spremišta u Gaženici.
– Niske temperature razumljivo su utjecale na veću potrošnju, no u cijeloj priči riječ i o svojevrsnoj panici i psihozi kod potrošača zbog najava problema – kažu u zadarskoj INA-i dodajući kako su pojedini potrošači bespotrebno stvorili zalihe veće no što su im realno potrebne. Djelatnici INA-e stoga poručuju kako je riječ o manjem zastoju u dostavi i isporuci goriva, napominjući još jedanput kako mjesta panici nema.
– Dio goriva koji brodom stiže iz Rijeke ostat će u Zadru, a dio ide u Solin jer su i tamo spremišta prazna. Prioritet su nam avansni kupci, odnosno javna poduzeća kao što su škole, bolnice, komunalna poduzeća i slični, ali goriva će biti dovoljno za sve potrošače – zaključuju u INA-i.
Inače, osim INA-e na zadarskom području još je nekoliko privatnih distributera loživog ulja, međutim i oni ovise o zalihama u spremištima INA-e u Gaženici.