Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Marija, Josipa i Ina – ekipa za prave rezultate

09.02.2014. 23:00
Marija, Josipa i Ina – ekipa za prave rezultate


Koliko god nekada željeli da je drugačije, grad Zadar nije pun odličnih sportskih kolektiva u kojima se radi stručno, profesionalno i po svim sportskim i kineziološkim zakonitostima. No, oni koji na taj način djeluju, a često bez većih financijskih sredstava, svakako su hvala vrijedni.
Jedan od takvih kolektiva je i Ženski košarkaški klub Zadar. Naime, riječ je o ekipi koja već godinama igra A-1 ligu i to u pravilu uvijek sa svojim igračicama, odnosno košarkašicama koje su ponikle u klubu. Ponekad im se, kada to financijska konstrukcija dozvoljava, priključe jedna ili maksimalno dvije igračice “sa strane”, ali to nikada ne budu skupa pojačanja, već igračice koje kroz Zadar traže izlaz prema nekom financijski močnijem klubu, ili puta ka međunarodnoj sceni. Pravilo u kojemu se radom, a ne trošenjem, stvara momčad treba pohvaliti, no ove sezone se dogodila još jedna stvar koja je svakako zanimljiva. Naime, cijeli stručni stožer ŽKK Zadar čine djevojke. Marija Mazija je glavna trenerica, Josipa Sesar pomoćna, a Ina Bogut kondicijska trenerica.
– Ovo je prvi put od kad sam trenerica u seniorskom pogonu da imam za suradnice žene, kako u kondicijskoj struci tako i pomoćnom treneru – objašnjava Mazija svjesna da ta praksa i nije najčešća.
– Na žalost postoji mišljenje da žene u poslu ne mogu zajedno dobro funkcionirati, međutim iz mog iskustva u ovom kratkom periodu mogu reći da to nije istina. Dapače, pokazalo se da nas troje odlično djelujemo zajedno. Svatko zna svoj dio posla i odgovornosti, oko svega se dogovaramo i pripremamo na taj način i treninge i utakmice.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU