Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Šimurina: Imali smo plan i ostvarili smo ga

09.02.2014. 23:00
Šimurina: Imali smo plan i ostvarili smo ga


Kroz cijelu utakmicu nam je igra imala glavu i rep. Imali smo plan kako doći do pobjede i ostvarili smo ga – kazao je Šimurina


“Dovoljno je pogledati tablicu da se vidi koliko nam znači ova pobjeda.” Tako će o slavlju protiv Osijeka Ivan Šimurina, jedan od najboljih igrača Zadra na toj utakmici.
– Tri boda protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak uvijek imaju još veću vrijednost. Osjećao se pritisak prije utakmice, ali dobro smo se pripremili i ušli s pravim pristupom.


Za to ste nagrađeni ranim pogotkom.
– On nam je dosta toga otvorio i olakšao, ali nastavili smo igrati napadački. Nismo se povukli. Bio je vrlo težak teren i nije bilo lako izdržati do kraja, ali uspjeli smo.




Drugi gol bio je velika zasluga Šimurine, koji je s loptom pretrčao veći dio igrališta i odlično poslužio Ivančića.


– Svaki stoper voli iznijeti loptu. U tom trenutku mi se otvorila situacija, presjekao sam loptu, povukao i asistirao Ivančiću. Nadam se da će biti još takvih situacija.
Nakon dugo vremena, Zadar je na svom terenu odigrao pravo domaćinski.
– Bila je stvarno dobra utakmica. Svi smo ju odradili na pravi način. I protivnik je bio po mjeri, jer smo do sada kući imali dosta teške protivnike. Normalno da je lakše igrati protiv momčadi iz donjeg doma, ali to ne znači da nećemo uzeti bodove i nekome iz vrha.
Prva prilika je već u nedjelju, kada stiže Rijeka.
– Rijeka je jaka momčad, ali na Stanovima nitko nije favorit protiv nas. Ići ćemo otvorenih karata u borbu i nadamo se pozitivnom rezultatu.