Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Vrančića i Zrilića iznenadio vepar, a uzvanike Gotovina (FOTOGALERIJA)

09.02.2014. 23:00
Vrančića i Zrilića iznenadio vepar, a uzvanike Gotovina (FOTOGALERIJA)


Opraštajući se od vrlo uspješne lovne 2013. godine u organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije u zadarskom hotelu Kolovare prošlog je petka održan 16., tradicionalni, lovački bal. Pozivu organizatora odazvalo se oko dvjestotinjak gostiju koji su svečanu hotelsku salu ispunili do posljednjeg mjesta. Među okupljenima, a naravno većinom su to bili lovci u pratnji supruga s prostora Zadarske županije, ovog je puta sudjelovao i popriličan broj gostiju iz Rijeke, Zagreba, Karlovca te s otoka Paga i Raba.
Jedna ovakva večer nije mogla proći bez većeg broja doajena zadarskog lovstva predvođenih Vjekoslavom Suraćem i Matom Petrićem. Na opće zadovoljstvo organizatora te oduševljenje i veselje svih okupljenih nešto kasnije na ovu lovačku veselicu stigao je hrvatski general i vitez Ante Gotovina sa suprugom Dunjom i prijateljem Željkom Dilberom.
– Prvi sam put na ovako lijepo organiziranom lovačkom balu i osobito sam počašćen svojom nazočnošću večeras ovdje među ovim dragim ljudima. Nisam lovac, ali imam puno prijatelja lovaca, istaknuo je Gotovina.
I ove godine organizatori su se pobrinuli za bogatu lutriju. U predvorju hotela bile su izložene glavne nagrade: pet velikih veprova, trideset zečeva, 250 fazana, paški sirevi…. Glavna nagrada, vepar težak 80 kilograma, poljubila je zadarskog dogradonačelnika Zvonimira Vrančića. Druga nagrada, vepar težak deset kilograma manje, otišla je u ruke Zadranina Mate Krište, dok je treću nagradu, prase teško 60 kilograma osvojio župan Stipe Zrilić.