Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rampom protiv noćnog divljanja na parkiralištu

09.02.2017. 23:00
Rampom protiv noćnog divljanja na parkiralištu


Kako bi stali na kraj noćnom divljanju na parkiralištu kod dvorane Jazine, a ujedno uveli reda i zaštitili pješake na nogostupu uz bedeme, tvrtka Obala i lučice od Grada Zadra dobila je suglasnost za postavljenje rampe i pomičnog stupića na izlazima s tog parkirališta. U planu je i sanacija tog parkirališta, odnosno poravnavanje terena kako za kišnog vremena ne bi bilo lokvi.
Vrijednost radova, odnosno rampe, stupića na elektronsko upravljanje te radova na njihovoj montaži procjenjuje se na oko 300 tisuća kuna, doznajemo od voditelja Parking službe, Zvonimira Viška koji otkriva i da će parking kod Jazina uskoro biti opremljen i nadzornim kamerama.
– Postavit ćemo sustav naplate s rampama i naplatnom kućicom, a u dogledno vrijeme će tu doći i naplatna blagajna, tako da će građani sami moći platiti kartu pri izlasku s parkirališta. Na taj način uvest će se red na samom parkiralištu pa se neće više vikendom događati da neodgovorni, uglavnom mlađi vozači, divljaju po tom prostoru i nerijetko naprave i štetu, kaže Višak, dodajući kako će prostor ujedno biti “pokriven” i nadzornim kamerama kao što je to slučaj i na parkiralištu smještenom na prostoru bivše “male pijace”.
– Tamo smo u nekoliko navrata imali slučajeve da nam građani prijave kako su im automobili ogrebani na parkiralištu. Do počinitelja se došlo pregledom snimke s nadzornih kamera. Stupić ćemo postaviti na izlazu prema uvali Jazine. Tuda ćemo po potrebi propuštati dostavne kamione i slično, ali i spriječiti izlazak i ulazak automobilima na tu stranu i samim time ugrozu pješaka, najavljuje Višak, napominjući kako cijena parkinga ostaje ista – dvije kune.