Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Obala i lučice” preuzima veliku garažu na TIZ-u

Autor: Elza Radulić-Toman

09.03.2009. 23:00
“Obala i lučice” preuzima veliku garažu na TIZ-u

Foto: Zvonko KUCELIN



Ova prva zadarska javna garaža bit će otvorena danonoćno, odnosno u tri smjene. Cijena parkiranja po jednome satu iznosit će tri kune, isto kao i na vanjskim parkiralištima u tzv. drugoj zoni


Danas ili sutra će se i potpisom na ugovoru potvrditi preuzimanje javne garaže na TIZ-u, tako da bi je vozači vrlo skoro mogli početi korisiti. Naime, na sjednici Skupštine Trgovačkoga društva “Obala i lučice” zaključeno je da će şe prihvatiti ponuda Gradskoga poglavarstva da ova gradska tvrtka preuzme u zakup novosagrađenu javnu garažu na predjelu TIZ-a i da njome upravlja sljedećih 15 godina. Ugovor o zakupu ove velike zatvorene garaže potpisat će tvrtka “Obala i lučice” i investitor, Društvo Gortan Nekretnine, a nakon toga će se garaža i otvoriti i dugoročno će služiti građanima za parkiranje automobila.
Radi se o garaži sa 650 parkirnih mjesta, od čega će 34 biti namijenjena invalidima. Parkirališta su sagrađena na pet etaža, pa čak i djelomice na krovu građevine sagrađene na ukupno 18.969 metara četvornih. Ova je garaža, kako saznajemo, tehnički već spremna za rad, već je instalirana i najsuvremenija Siemensova oprema za automatiziranu naplatu parkiranja. Saznajemo također da su već i budući radnici na obuci kod Siemensa, ide se i na natječaj za čuvarsku službu, što znači da bi njezino otvaranje moglo biti već za kratko vrijeme.
Ova prva zadarska javna garaža bit će otvorena danonoćno, odnosno u tri smjene. Cijena parkiranja po jednome satu iznosit će tri kune, isto kao i na vanjskim parkiralištima u tzv. drugoj zoni. Dakle, prema ugovoru koji je pripremljen za potpisvanje, ovom bi garažom trebala upravljati tvrtka “Obala i lučice” sve do 2023. godine.