Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pobjede im se omilile

Autor: Andrija Dešpoja

09.03.2010. 23:00
Pobjede im se omilile


Iako smo u najboljoj poziciji u odnosu na sve ostale naš cilj nije još ni blizu ispunjen. Trebat će još mnogo znoja proliti ako mislimo biti sigurni u ostanak u ligi
Četvrtim slavljem u nizu košarkaši Borik-Puntamike doveli su se u situaciju da s visoka mogu gledati rasplet Lige za ostanak koji ih očekuje nakon rezultatski nevažne utakmice posljednjeg kola osnovnog dijela protiv Svjetlosti u Jazinama. S omjerom od 8 pobjeda i tek dva poraza neće morati strepjeti, barem u njenom početku, za očuvanje prvoligaškog statusa, ali namjera je da se pobjednički niz nastavi koliko je god moguće dulje. Nitko ne voli gubiti, a taj luksuz si ne mogu i ne žele priuštiti Puntamičani koji su trenutačno protivnik kojeg svi njihovi konkurenti najmanje žele vidjeti na drugoj strani parketa. U čemu je tajna te pozitivne serije pokušao je pojasniti Šime Olivari koji nakon prvog dijela sezone u kojem je više bio kod liječnika nego na terenu uspio odigrati nekoliko dobrih utakmica i tako postao nezamjenjiv kotačić u Plantakovom pobjedničkom stroju.
– Nije bilo lako ni nama igračima ni stručnom stožeru u onom razdoblju u siječnju kad smo upali u negativnu seriju. Nismo tada ni igrali toliko loše koliko su rezultati to pokazivali, ali nam je nedostajalo nešto što smo uspjeli dobiti u posljednje četiri utakmice. Mislim da je ta utakmica protiv Kaštel galerije bila okidač. Tada smo shvatili da možemo svakog dobiti, ako smo na parketu kao jedan organizam. Tako smo nastavili i u Dubravi pa protiv Darde, a tako je bilo i u subotu protiv Dubrovnika.
U Dubrovniku ste imali očajan šut za tricu (4-28), no to se na kraju nije ni osjetilo na konačnom rezultatu.
– To je još jedan dokaz da smo u stanju nadoknaditi mnoge nedostatke tijekom utakmice ako igramo agresivnu i kolektivnu obranu. U konačnici smo primili tek 55 poena i to nam je uz pobjedu sigurno najveća satisfakcija.
Pred vama se nalazi 10 kola Lige za ostanak u kojoj morate potvrditi ostanak u ligi. Imate li osim toga još koji motiv u tom teškom natjecanju?
– Iako smo u najboljoj poziciji u odnosu na sve ostale naš cilj nije još ni blizu ispunjen. Trebat će još mnogo znoja proliti ako mislimo biti sigurni u ostanak u ligi. Nema tu previše filozofiranja. Mi smo svi sportaši koji jedino volimo i želimo pobjeđivati. U tome nalazimo najveći motiv i sigurno ne želimo stati. U kontekstu toga je i naš sljedeći ispit protiv Svjetlosti u Jazinama koji je rezultatski nevažan, ali želimo i u tom susretu nastaviti naš pobjednički niz – za kraj je kazao Olivari.