Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bez ručne protiv Splićana

09.03.2011. 23:00
Bez ručne protiv Splićana


Cilj nam je odigrati u našem stilu, a hendikep će nam predstavljati izostanak zbogozljede Ivana Mikulića – kaže Neven Plantak


Košarkaši Borik-Puntamike svoju obvezu posljednjeg 18. kola prvog dijela A-1 lige odrađuju večeras kada gostuju kod Splita. Domaćin je prvoplasirani sastav A-1 lige koji je svoje brige oko plasmana u Ligu za prvaka odavno prebrinuo, a u njihovom društvu su od prošle nedjelje i igrači Nevena Plantaka, pa će ovaj dvoboj osim što je derbi kola ponuditi pravu uvertiru pred skorašnje brzopotezno prvenstvo Hrvatske. I sam će strateg “zelenih” ulogu favorita lagano prebaciti na splitske žute koji su suvereno prošli kroz natjecanje, s tri poraza od čega je najteži onaj u Jazinama od njegove momčadi.
– Normalno se pripremamo kao i pred svaku utakmicu samo što smo sada u situaciji da nemamo pritisak rezultata. Mi smo svoje brige oko plasmana prebrinuli u prošlom kolu protiv Kvarnera, no željeli bismo u Splitu nastupiti maksimalno ozbiljno. No, budući da se ipak ništa ne odlučuje s bodovima iz ove utakmice, onda sam kazao igračima da odigraju “bez ručne” – kaže Plantak.
U redovima “žutih” primjetna je širina rostera u kojoj se na najbolji mogući način isprepleću mladost, talentiranost i iskustvo.
– Split je jedina momčad koja bi eventualno mogla naškoditi velikoj NLB četvorki. To govorim iz razloga što imaju najširu i najkvalitetniju ponudu igrača. Grgurović, Mimica, Subotić, Čiklić, pa i Sobin koji ima dosta iskustva s obzirom na mladost. Od mlađih tu su odličan organizator igre Katić, pa Najev, Režić, Babić… Cilj nam je odigrati u našem stilu, a hendikep će nam predstavljati izostanak zbog ozljede Ivana Mikulića, dok će Splićani sigurno pronaći motiv više u pokušaju uzvrata za visok poraz iz prvog dijela prvenstva.
Pobjeda na Gripama bi bila lijepa uvertira pred skorašnji početak Lige za prvaka.
– Ušli smo u Ligu za prvaka i time ne mislimo da je naš cilj ispunjen. Realni smo da ne možemo ravnopravno parirati NLB ligašima, ali možemo pokušati biti u maksimalnom pristupu kao do sada. Vidim na igračima da su željni ozbiljno odraditi sezonu do kraja. Imat će lijepu priliku da steknu dragocjena iskustva, konačno mogu zaigrati bez pritiska, a primjetno je da ih iznimno motivira igrati protiv nominalno jačih i kvalitetnijih momčadi – za kraj je kazao Plantak.
Raspored 18. kola: Split – Borik-Puntamika, Zabok – Alkar, Dubrovnik – Trogir, Svjetlost – Dubrava, Kvarner 2010 – VROS Darda.