Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Mikulić: Pobjeda je uvijek cilj

09.03.2011. 23:00
Mikulić: Pobjeda je uvijek cilj


Kao i u svakoj utakmici dosad i u Split se ide napraviti maksimum. I kad budemo igrali u Ligi za prvaka, tko god da bude stajao na drugoj strani naš cilj je pobjeda – kazat će Mikulić


Pred Borik-Puntamikom je do kraja sezone ostalo odigrati 15 utakmica. Od tog broja, 14 će biti u Ligi za prvaka, a sutra im je na rasporedu posljednje kolo A-1 lige u kojem će gostovati na splitskim Gripama. U derbiju lige koje nema neki rezultatski značaj, sastat će se dvije prvoplasirane momčadi. Split je suvereno osvojio jedinicu i u posljednjih nekoliko kola brusi formu za Ligu za prvaka dok je zelenima sigurno u interesu nastaviti niz pobjeda koji se zasad zaustavio na brojci tri. Na parket Gripa neće za Puntamičane moći nastupiti mladi organizator igre Ivan Mikulić koji je pokupio ozljedu u posljednjem susretu protiv Kvarnera 2010. Palac na nozi se ispriječio te će Mikulić ostati u Zadru kako bi se što bolje oporavio pred početak Lige za prvaka.
– Imam problema sa palcem na nozi te ću preskočiti gostovanje u Splitu, no srećom ta utakmica nije toliko važna u rezultatskom smislu, a u interesu mi je dočekati spreman Ligu za prvaka.
Plasman u elitni rang hrvatske košarke došla vam je kao najveća nagrada za prikazano u dosadašnjem dijelu sezone.
– Napravili smo velik uspjeh, a tako smo mlada momčad s praktički nikakvim iskustvom. Igrali smo cijelu sezonu u kontinuitetu dobro. Najvažnije od svega što smo prava klapa na terenu i izvan njega. Pokazali smo karakter pobjednika, nismo padali kako je sezona odmicala, a sve to možemo najviše zahvaliti našem treneru Nevenu Plantaku. On je kroz cijelo vrijeme održavao ozbiljnost i koncentraciju, neki put bi znalo biti jako zamorno, no sad vidimo da se sve to itekako isplatilo.
Protiv Riječana ste najbolje pokazali kako se igraju važne utakmice.
– Nismo htjeli prepustiti ništa slučaju. Odmah smo krenuli maksimalno, dok se gosti nisu snašli mi smo već vodili desetak poena. Obrana nam je bila na onoj razini koju smo priželjkivali i do kraja poluvremena smo otišli na velikih 20 razlike što je bio znak da ćemo ostvariti taj plasman među četiri najboljih.
U Split se ide također na pobjedu?
– Kao i u svakoj utakmici dosad i u Split se ide napraviti maksimum. I kad budemo igrali u Ligi za prvaka, tko god da bude stajao na drugoj strani naš cilj je pobjeda. Normalno, bit će teško tako nešto tražiti protiv Zagreba, Cedevite, Zadra ili Cibone, no smatram da se možemo nositi s A-1 ligašima i da nećemo u toj ligi biti samo prolaznici.
Kako god završili nakon 14 kola dobit za vas i momčad će biti mnogostruka.
– Tako je, imamo 14 jakih utakmica u kojima možemo dobiti iskustvo korisno za naredne sezone. Pored toga imat ćemo priliku napuniti Jazine u kojima će gostovati sve najbolje hrvatske momčadi – za kraj je kazao Mikulić.