Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pezo: Bit će golova i bodova

09.03.2011. 23:00
Pezo: Bit će golova i bodova


Jasno je da nekoga moramo pobijediti na gostovanjima i Zagreb je dobra prilika za takvo što – kaže Pezo


Toni Pezo, Tomislav Glumac i Marin Zulim tri su igrača Hajduka koje su Splićani ove sezone posudili Zadru. Kad je spreman Pezo ima mjesto u prvih 11 (zadnji vezni), Glumac je malo na klupi, malo na terenu, a Zulima ovog proljeća još nismo vidjeli. Prva dvojica su u subotu igrali protiv Hajduka i, baš kao i ostatak momčadi, nisu odigrali nezaboravnu utakmicu.
– Ne mogu biti zadovoljan ni svojom ni igrom momčadi. U prvom poluvremenu nije bilo tako loše, bilo je nekih prolaza Antonija Mršića koje smo mogli bolje iskoristiti. Međutim, činjenica je da ni mi ni Hajduk nismo stvorili pravu priliku iz igre – smatra Pezo.
No, Splićani su zabili dva gola i uzeli tri boda.
– Zabili su dva gola nakon prekida i nakon naših loših obrambenih reakcija. Žao mi je zbog tog poraza jer bi prema prikazanom na terenu pobjeda bodova bila najrealniji ishod.
Što je onda sutra realno očekivati protiv Zagreba?
– Zagreb igra bolje na gostovanjima i to bismo morali iskoristiti. Njihove utakmice u Kranjčevićevoj ove sezone nisu na visokoj razini. Kad je riječ o nama čini se da nam je najvažnije ne primiti gol u prvoj fazi utakmice.
Ali ni Hajduk nije zabio u prvom poluvremenu, pa je na kraju pobijedio.
– Tako je ispalo, što zbog naših pogrešaka, što zbog spretnih reakcija Hajdukovih igrača.
Zadar bez drugog napadača teško daje golove.
– Takvo što je prerano zaključiti nakon samo dvije utakmice ovog proljeća. I protiv Hrvatskog dragovoljca smo igrali samo sa Santinijem u napadu pa smo zabili četiri gola. Naravno da bi nam pravi Terkeš dobro došao, ali očekujem da ćemo i kada igramo samo sa jednim napadačem imati šansi u napadu. Naravno, i zabiti poneki gol.
Kako bilo, Zadar se protiv Zagreba nada pozitivnom rezultatu. Bod bi bio dobar, premda je vrijeme i za neku pobjedu na strani. Jer samo sa domaćim uspjesima neće biti lako probiti put do ostanka u ligi.
– Jasno je da nekoga moramo pobijediti na gostovanjima i Zagreb je dobra prilika za takvo što. Uostalom, jedinu pobjedu na strani ove sezone ostavili smo u Kranjčevićevoj ulici protiv Hrvatskog dragovoljca.