Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Pet minuta radosti

09.03.2012. 23:00
Pet minuta radosti


Sve loše što su Zadrani odigrali u 265 minuta ovog proljeća uspjeli su ispraviti u posljednjih pet minuta dvoboja protiv Intera. “Iz ničega” Zadar je stigao do tri boda nakon što je bio pred drugim uzastopnim domaćim porazom u samo tjedan dana. Međutim, dobra reakcija na relaciji Surać – Tokić, pa snalažljivost Begonje bili su dovoljni da Zadrani sretno stignu do važne pobjede.
Ipak, ni tri boda ne mogu izbrisati blijedo izdanje “plavih”. Zadru ni stotinu “Šibenika” očito ne bi bilo dovoljno jer tjedan dana nakon siromašnog izdanja protiv susjeda iz Krešimirova grada igrači Dalibora Zebića još su se jednom pokazali nogomet koji prazni ionako puste tribine.
Prosječni navijač teško se mogao uvjeriti da je Zadru protiv Zaprešićana doista stalo do bodova jer ako domaći kvalitetom nisu mogli pritisnuti i potisnuti Inter, bilo je za očekivati da će se pokušati na kartu borbenosti. Ništa od toga Zadar nije pokazao. A s druge strane bila je momčad koja je u Zadar došla sa jednim osvojenim bodom u posljednjih šest kola. Na trenutke se nije znalo tko ima manje samopouzdanja, Zadar ili Inter.
– Ako neće pobijediti Inter, a koga će – glasno je razmišljao jedan od nekoliko stotina domaćih navijača koji se svrstavaju u kategoriju “uvijek vjerni”.
Promjene u sastavu
Zebić je ispremiješao sastav u odnosu na onaj koji je igrao protiv Šibenika. Tako je, nakon što je tijekom priprema uigravao Juru Jerbića na korektoru, na to mjestu stavio Igora Prahića, koji je protiv Šibenika bio na klupi. Jerbić je pomaknut na zadnjeg veznog, na desnoj strani Sarić je zamijenio Gržana (kasnije su se opet zamijenili), a Ivančić je ostao na klupi. Zadar je tako u dvoboj s izravnim konkurentom iz donjeg dijela ljestvice u borbu za bodove krenuo sa samo jednim napadačem (Tokić) i tako je igrao više od 70 minuta. To što je Zebić mislio da se u napadu može osloniti na Begonju i Banovića ostala je teorija koja je u praksi bila neprovediva. Tokić je stalno bio okružen četvoricom igrača zadnje linije “žutih”, a tako se teško postižu golovi. Zadar je uz sve to imao i niz neobjašnjivo loših reakcija većine igrača. kojima je lopta bježala s kopačke, kao da je riječ o nogometnim početnicima, a ne profesionalcima.
Zadarske napadačke kreacije, ako se tako mogu nazvati, išle su uglavnom po lijevom boku (Vasilj), a sve što se pokušalo kroz sredinu bio je jednostavan zadatak za goste.
Malo prilika
U siromaštvu (polu)prilika izdvojili smo nekoliko. U 1. minuti Tokić je zakasnio na ubačaj Vasilja, Ćurjurić je pokušao u 14. minuti sa 20-ak metara, a Prahić i Tokić glavom su mogli i bolje reagirati nakon kornera Ćurjurića. Inter je imao šansu povesti u 8. minuti kada je Šćrbec ostao sam nakon kombinacije Todorčeva i Plazanića. Dvije minute prije vodstva Intera Begonja je s vrha šesnaesterca imao Banovića desno, a Tokića lijevo, ali se odlučio za udarac. Bio je to loš odabir. Pred kraj prvom poluvremena Inter je, poput Šibenika u prošlom kolu, postigao gol iz jedanaesterca. Konačno, Zadar je u 67. minuti pogodio mrežu, ali je “strijelac” Surać bio u zaleđu. Prethodno su Tokić i Begonja imali dobru situaciju za izjednačenje. Na kraju se dogodila završnica koja je prekinula proljetnu agoniju Zadrana.


 ZADAR – INTER 2:1


ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 500. Sudac: Bruno Marić (Daruvar). Pomoćnici: Fejer (Bjelovar) i Lončar (Virovitica). Strijelac: 0:1 Šarić (44′ – 11 m), 1:1 Tokić (85′), 2:1 Begonja (89′). Žuti kartoni: Fuštar, Gluić, Ivančić, Begonja (Zadar); Šćrbec, Vujcic (Inter).
ZADAR: Gluić 5, Prahić 5,5, Fuštar 5,5, Jonjić 5,5, Sarić 5 (od 63′ Gržan 5,5), Jerbić 5, Banović 5,5 (od 63′ Surać 6), Begonja 6,5, Vasilj 6, Ćurjurić 5 (od 72′ Ivančić 6), Tokić 6,5. Trener: Dalibor Zebić.
INTER: Santini 5,5, Plazanić 5, Gulić 5, Todorčev 5, Mišić 5, Herceg 5, Mlinar 5 (od 64′ Oršić), Vujcic 5 (od 64′ Jazvić 5), Šarić 5, Šćrbec 5,5, Abilaliaj 5 (od 86′ Budimir). Trener: Ilija Lončarević.




 GOLOVI


44′ – Gosti su imali ubacivanje rukom sa desne strane. Lopta je pala na rub peterca gdje je Fuštar prekršajem zaustavo Šarića, a sudac Bruno Marić pokazao je na jedanaesterac. Šarić je s bijele točke poluvisokim udarcem gađao lijevu stranu. Gluić se bacio desno, pa je Inter poveo na isteku prvog poluvremena.
85′ – Ivančić je pokušao sa 15-ak metara, no kroz gustu obranu gostiju nije bilo prolaza. Lopta se srećom po domaće lopta je došla dio Suraća koji je na vrhu peterca dobo vidio Tokić koji je iz prve skrenuo loptu u mrežu.
89′ – Vasilj je sa središta igrališta ubacio loptu pred vratara Santinija. Svi ostali igrači bili su u kaznenom prostoru gostiju. Ivančić je uspio spustiti loptu za Begonju koji je iz poluvoleja sa desne strane pogodio suprotni kut gostujuće mreže.