I pobjednicima i gubitnicima prijevremeni izbori dobra pouka

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Marin Boško potvrđen je za načelčnika Kukljice

Na prijevremenim nedjeljnim izborima u Gradu Pagu i Općini Kukljica glasači su rekli "ne" promjenama koje je zazivala i isprovocirala oporba. Apsolutnu pobjedu u Kukljici je odnio nezavisni kandidat, dosadašnji načelnik Marin Boško. Dosadašnjem paškom gradonačelniku Željku Maržiću iz Paške stranke Pag za dlaku je izmakla pobjeda. Zbog 66 nevažećih glasačkih listića nedostajalo je tek 16 glasova da pobijedi već u prvom krugu.

Usprkos 49,2 posto glasova predstoji mu još 14 dana kampanje da pokuša i u drugom krugu pobijediti Tina Herendu iz HDZ-a koji je dobio 25,26 posto glasova od ukupno četiri gradonačelnička kandidata. Na izborima 22. ožujka, umjesto apsolutne potrebna je relativna većina glasova.

- Vidjelo se da do ovih izbora uopće nije trebalo ni doći. Osvojio sam 1.044 glasa, više nego sva tri kandidata za gradonačelnika zajedno, koji su ukupno dobili 1.011 glasova. Mišljenja sam da se treba pozabaviti problemima grada, a ne sa samim sobom i borbom za stolicu gradonačelnika, kazao je Maržić, prvi čovjek Paške stranke kojeg podupiru SDP, HSS i DC.

U biračke spiskove u Gradu Pagu na sedam biračkih mjesta upisano je 3.186 birača, a na izbore je izašlo čak 2.122 glasača ili 66,54 posto, što je najveća izlaznost u svih 17 gradova i općina u kojima je u nedjelju na prijevremenim izborima ponovno birala vlast.

- Hvala glasačima i koalicijskim partnerima. Strpite se još 14 dana, izađite na izbore i potvrdite pobjedu Paške stranke i koalicije. Pred nama je još mnogo posla za dobrobit svih građana, bez podjela i osobnih podmetanja, poručio je Maržić.

Na nedjeljnim izborima u Kukljici je sasvim očigledno kako su birači kaznili oporbu koja je i isprovocirala prijevremene izbore. Marin Boško, dosadašnji načelnik Općine Kukljica, premoćno je, kao kandidat grupe birača za načelnika, sa 70,8 posto glasova pobijedio svoga protukandidata Antu Borisa Martinovića, dok njegova lista za Općinsko vijeće ima također većinu. Sve to upućuje kako do redovnih izbora za dvije godine neće imati opstrukciju u svome radu.

- Birači su u rekordnom broju izašli na izbore i rekli svoje. Hvala im, bez obzira jesu li glasovali za mene ili mog protukandidata. Svojim izlaskom na biralište nagradili su one koje smatraju da ih trebaju voditi iduće dvije godine, a ljudi koji su isprovocirali izbore i željeli se vidjeti na načelničkoj stolici nagrađeni su s toliko koliko su dobili glasova. Kukljici treba samo vratiti dušu, a mještanima miran život, bez ove svađe i zla koje se sije zadnjih dvije godine, naglasio je Boško.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika desnica.poličnik
Još napokon da ode i načelnik Općine Poličnik Davor Lončar.