Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Višnjik je već spreman, a Spaladium…?

09.03.2017. 23:00
Višnjik je već spreman, a Spaladium…?


Četvoročlano izaslanstvo Europskog rukometnog saveza (EHF) u četvrtak je obavilo u Zadru pregled Dvorane Krešimira Ćosića, te u Splitu Spaladium arene. U Splitu su pojavile znatne poteškoće jer Grad Split, zbog neizglasavanja gradskog proračuna za 2017. godinu, nije u mogućnosti izmiriti financijske obveze predviđene za gradove domaćine tog natjecanja, ali i poteškoće druge naravi, prije svega infrastrukturne. Već neko vrijeme je obustavljena prodaja ulaznica za dio EP koji se imao održati u Splitu, trajalo je i dopisivanje na relaciji HRS-EHF pa je prije desetak dana bilo odlučeno da se kao možebitno mjesto održavanja dijela EP odredi i Zadar.
– Jučer je izaslanstvo EHF-a obišlo Dvoranu Krešimira Ćosića u sklopu SC Višnjik. Nekoliko sati proveli su razgledavajući veliku i male dvorane, te ostale prostore, ali i eksterijer jer je EHF prilično zahtjevan u svojim kriterijima. Izaslanstvo EHF-a izrazilo je zadovoljstvo viđenim, konstatirali su kako je cijeli objekt u odličnom stanju, pomno održavan, te će svoj detaljni nalaz dostaviti EHF-u – kaže Denis Karlović, direktor SC Višnjik.
Prošli tjedan potvrđeno je kako je Grad Zadar dao pisano jamstvo da će, dodijeli li se dio EP Zadru, potpuno ‘stajati iza projekta’ i s te strane nema nikakvih zapreka. Dobro upućeni kažu kako će još neko vrijeme potrajati neizvjesnost jer će u Splitu sve poduzeti da bi otklonili evidentne infrastrukturne nedostatke.
– Ključna je vanjska fasada na istočnoj strani dvorane na kojoj zbog nedovršenih graditeljskih radova na više mjesta iz zidova strše željezne šipke – kažu Splitu.
No, veoma dobro upućeni u cijelu priču ističu da će se Grad Splitu trebati itekako novčano ‘protegnuti’ da bi zadovoljio cijeli paket potrebnih zahvata i ujedno i novčanu stranu, to jest obveze prema HRS-u i EHF-u. U svakom slučaju, Zadar je već spreman u što su se jučer zorno uvjerili predstavnici EHF-a koji itekako dobro znaju da je u Zadru 2009. bespreijekorno bio organiziran jedan dio rukometnoga SP.