Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Za 17,5 milijuna kuna osiguran alternativni prometni pravac

09.03.2017. 23:00
Za 17,5 milijuna kuna osiguran alternativni prometni pravac


 U sklopu prezentacije Projekta obnove državne ceste D502 na dionici Smilčić – Pridraga (D27), koju je jučer kod benzinske crpke u Pridrazi održao direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković označio je početak radova na cesti.
– Vrijednost radova na rekonstrukciji ceste u dužini od 8.800 metara je nešto više od 16,5 milijuna kuna, a s otkupom zemljišta ukupno 17,5 milijuna kuna, kazao je Josip Škorić. Rok izvođenja radova je šest mjeseci a izvodi ih tvrtka Sarađen d.o.o. Stankovci koja je posao dobila na javnoj nabavi. Projektant je Ingris d.o.o., a nadzor IGH d.o.o.
– Projekt obnove ove dionice državne ceste za Hrvatske ceste je osobito važan jer je dio obilaznog, alternativnog pravca u slučaju zatvaranja autoceste A1, istaknuo je Škorić.
Pojedine dionice kroz naselje uz privremenu regulaciju prometa zatvarat će se tek tijekom izrade habajućeg sloja asfalta.
– Hrvatske ceste u ovom trenutku ulažu u Zadarsku županiju 100 milijuna kuna. Započeli su radovi na dionici Smilčić – Pridraga, u tijeku su radovi na istočnom ulazu u Posedarje s pothodnikom, uskoro počinju radovi na podvožnjaku ispod rulne staze zadarske Zračne luke, te na cesti D407 koja prolazi kroz Zadar, nabrojio je Škorić dodajući kako do kraja godine imaju nekoliko projekata koji se odnose na radove na raskrižju u Biogradu, na nogostup u u Sukošanu i na biciklističku stazu prema Sv. Filip i Jakovu.
Ministar prometa Oleg Butković izrazio je zadovoljstvo što Hrvatske ceste u Zadarsku županiju ulažu 100 milijuna kuna.
– Što se tiče autocesta Hrvatska je cestovnu infrastrukturu napravila, ono što nam ostaje je obnova državnih cesta. Mišljenja sam da su ovo jako dobri projekti zbog lokalnoga stanovništva, ali i zbog činjenice da je ovo alternativni pravac slučaju zatvaranja autoceste, tako da mislim da je ovo veliki dan za ove ljude ovdje, rekao je ministar prometa Oleg Butković.