Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Raić:Ne podržavamo ovakav način objave Registra

Autor: Ivan Stagličić

09.04.2010. 22:00
Raić:Ne podržavamo ovakav način objave Registra


Ne želimo uopće na ovakav način razmišljati o Registru, jer prema mom mišljenju, netko je svjesno bacio kost među branitelje. Pogledajte uokolo po forumima da se branitelj jedan na drugoga provjeravaju i tko zna što će još iz toga izaći


Premda se o mogućnostima objave Registra branitelja govorilo u javnosti duže vrijeme, jedna od prvih ozbiljnih inicijativa koja je pokrenuta u tom smjeru bila je facebook grupa “Podržite objavu Registra branitelja”, kojoj se u međuvremenu priključilo preko jedanaest tisuća i dvjesto članova, od kojih je velik broj upravo iz Zadra. Kako u toj skupini gledaju na najnovija zbivanja s objavom imena, kazao nam je glasnogovornik Grupe, Jurica Raić:
– Jednostavno ću vam reći jasno i kratko: ne podržavamo ovakav način objave Registra, jer ga nisu objavile hrvatske institucije. Ne želimo uopće na ovakav način razmišljati o Registru, jer prema mom mišljenju, netko je svjesno bacio kost među branitelje. Pogledajte uokolo po forumima da se branitelj jedan na drugoga provjeravaju i tko zna što će još iz toga izaći. Mi kao grupa na facebooku ne podržavamo ovakav način. Kad ga legalno objave hrvatske institucije onda želimo razgovarati, ističe Raić koji dodaje da oni od svoje inicijative ni u kojem slučaju ne odustaju, premda će ova situacija s ilegalnom objavom zasigurno zakomplicirati cijelu situaciju.
– Ovo je netko bacio lijepo novu i svježu kost među branitelje i sada će se još više posvaditi, ali mi od našeg legalnog puta ne odustajemo. Ne odustajemo od stava da policajac koji je bio tijekom rata, primjerice, u Puli i bio svaku večer kući sa svojom obitelji, spavao svaku noć sa svojom suprugom i policajac iz Koprivnice, koji je otišao na vukovarsko ratište, ne mogu biti u istom košu zajedno, kazao nam je Jurica Raić, umirovljeni časnik i predsjednik Udruge branitelja veterana Vojne policije Domovinskog rata.