Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Teško, teže, Pula

Autor: Šime Ćurko

09.04.2010. 22:00
Teško, teže, Pula

Foto: Sebastian GOVORČIN



Popravnog više nema. Košarkašice Zadra moraju pobijediti Pulu u 7. kolu A-1 lige za ostanak ako žele izbjeći pretposljednje mjesto. Dobro, u slučaju poraza nije sve izgubljeno, ali bez dva boda iz dvoboja s Puljankama zadarska je perspektiva za nastavak sezone prilično tmurna. A pretposljednje mjesto znači kvalifikacije s A-2 ligašem, negdje na neutralnom terenu. Muka je to na koju na Višnjiku na žele ni pomišljati. Nakon domaćeg poraza od Požege u prošlom kolu, koji je pao baš na šaljivi 1. travnja, više nikome nije do šale. Makar kad je riječ o Zadrankama.
– Nismo se mi ni prije šalili – na prvu će Branimir Peričić, pomoćni trener.
Dakako, pustimo sada šalu na stranu. Kako u nedjelju pobijediti Pulu?
– Mogu reći samo da će biti teško – nastavio je Peričić.
Kakav odgovor Zadar sprema?
– Nešto smo spremili, pa ćemo vidjeti kako će to u praksi izgledati. Pokušat ćemo suziti obranu kako bismo zaustavili njihov vanjski šut na kojem imaju tri opasne igračice, Todorović, Đukić i Modrić.
Problema će biti i ispod koša gdje Zadar ne može računati na Marinu Akšamović, a upitna je i Ivana Blažević zbog problema s koljenom.
– Blažević koljeno muči već duže vremena, zapravo još od prošlog ljeta kada je nastupila za reprezentaciju. To je jednim dijelom i cijena umora jer je Blažević posljednjih godinu i pol dana stalno u pogonu, bilo u klubu, bilo u reprezentaciji. Nismo još sigurno hoće li nastupiti i tom dijelu ćemo poslušati savjet liječnika. Bez obzira na značaj utakmice ne želimo Ivani nekom pogrešnom odlukom ugroziti karijeru.
U prošlom okršaju Puljanki i Zadranki Maja Ramljak je pod košem radila što je htjela i upisala 22 skoka, od čega i dosta napadačkih.
– Svakako da nam se to u nedjelju ne smije ponoviti, bez obzira hoće li Blažević igrati ili ne. Uz Ramljak ključna igračica Puljanki je Nina Premasunac i nadam se da ćemo prema njih dvije u obrambenom dijelu dobro reagirati.
Ramljak, Premasunac, Todorović, Modrić, Đukić. To je cijela petorka. Neće je biti baš lako zaustaviti. Ipak, Zadrankama za utjehu, to je pet igračica oko kojih se u Puli sve vrti, ostale uglavnom imaju manje značaju ulogu.
– Nama se nakon odlaska Ine Marin svaki protivnik čini teži nego što to on možda jest. Pula je ekipa koja je kvalitetom podjednaka s nama i sada trebamo pokazati da smo pravi kad je najteže – podvukao je Peričić.


 ZADAR – PULA 5:3


Zadar i Pula ove su sezone odigrali već četiri utakmice. Prva tri ogleda (dva u ligi, jedan u Kupu), otišla su na stranu Zadranki, ali posljednji je dobila Pula, koja je u 2. kolu lige za ostanak slavila 90:83. Bila je to utakmica u kojoj su Zadranke bile blizu pobjede, ali do četvrtog uzastopnog slavlja nad Puljanka nisu došle. Kad je riječ o lanjskog sezone obje su ekipe slavile u dva domaća nastupa.
2008./09.: A-1 liga: Pula – Zadar 88:80, Zadar – Pula 79:69, Zadar – Pula 80:65, Pula – Zadar 94:81.
2009./10. A-1 liga: Pula – Zadar 64:72, Zadar – Pula 87:50, Pula – Zadar 90:83. Kup: Pula – Zadar 70:95.




 A-1 LIGA ZA OSTANAK


U 7. kolu igraju: Zadar – Biska Pula (11. travnja, 20 sati), Plamen Požega – Trešnjevka, Split – Agram ZG.
Poredak: Požega 27, Split 26, Zadar i Agram 25, Pula 24, Trešnjevka 17.