Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Vozio u suprotnom smjeru po Relji

Autor: Suzana Bandić

09.04.2010. 22:00
Vozio u suprotnom smjeru po Relji


Iako je već više puta kažnjavan zbog prometnih prekršaja, 21-godišnjak je krećući se od zgrade Ljepotice na raskrižju kod Jazina skrenuo u jednosmjernu ulicu naočigled policajcima


Zbog vožnje zabranjenim smjerom zadarska policija je u petak oko 2.15 sati zaustavila 21-godišnjeg vozača “fiat tipa” zadarskih regoistracija s benkovačkog područja na Ininoj benzinskoj pumpi u Zrinsko-Frankopanskoj ulici na Relji.
Iako već više puta kažnjavan zbog sličnih prometnih prekršaja na području benkovačke PP, mladi je vozač krećući se od zgrade Ljepotice na raskrižju kod Jazina počinio neobičan manevar skrenuvši u jednosmjernu ulicu naočigled prometnim policajcima.
Odmah potom mladić je zaustavljen, a uvidom u njegovu dokumentaciju djelatnici Postaje prometne policije utvrdili su da je osim tog prekršaja mladić upravljao vozilom u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije.
– Nakon kriminalističkog istraživanja protiv 21-godišnjeg vozača bit će podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, kao i odgovarajući prekršaji iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa – izvijestila je policija.
Osim nekoliko slučajeva vožnje suprotnim smjerom na autocesti A1 i Kalmetini krajem prošle godine policajci su početkom veljače podnijeli kaznenu prijavu zbog istih prekršaja i protiv godinu dana starijeg mladića iz Zadra. Njega su policajci zaustavili za upravljačem “alfa romea” zadarskih registracija u večernjim satima nakon što su ga građani prijavili zbog vožnje preko Gradskog mosta i Narodnog trga. Odmah po dojavi vozač je zaustavljen te je kasnije utvrđeno da je bio pod znatnim utjecajem alkohola. I on je automobilom upravljao iako mu je ranije izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.
No, dvojica mladih vozača ipak su po broju prometnih prekršaja daleko iza rekordera na crnoj listi D.K. (39) s benkovačkog prodručaja koji je još prošle godine premašio brojku od 150 prekršaja.