Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na Danima cvijeća etnoprezentacije raznih krajeva Hrvatske

09.04.2011. 22:00
Na Danima cvijeća etnoprezentacije raznih krajeva Hrvatske


Festival cvijeća Zadarske županije “Dani cvijeća 2011.” održat će se ove godine od 29. travnja do 1. svibnja. Manifestacija se održava u sklopu Županijskih dana, organizira je Turistička zajednica Sv. Filip i Jakov pod generalnim pokroviteljstvom TZ Zadarske županije, a održat će se u centru Sv. Filipa i Jakova i uz centar hotela “Villa Donat”.
Uz već tradicionalno gostovanje gospođe Nine Jans Sremec iz Nizozemske koja će održati cvjetni show s novitetima iz Nizozemske kao i prigodne radionice, ove godine pripremamo gostovanje Marka Bijelića iz Osijeka koji će u subotu održati cvjetni show “Vjenčana bajka – Neka vaši snovi postanu stvarnost”.
U okviru Festivala se održavaju i Etno prezentacije iz raznih krajeva Hrvatske pa tako ove godine očekujemo etno prezentaciju KUD-a “Graničar” iz Slunja, a također će se predstaviti i domaći KUD “Sv. Roko” s prezentacijom starih običaja filipjanskog kraja.
Priprema se i izložba kaktusa “Bešlić”, najvećeg proizvođača kaktusa u Hrvatskoj, a MBM Lučko će nakon velike izložbe orhideja i palmi ove godine održati jednu originalnu izložbu pod nazivom “Ficuc microcarpia i bromelia”.
Održat će se predavanje prof. Brune Novaka o sadnicama u ekoproizvodnji, a uvečer će se održati književna večer zadarskih pisaca Zapis uz žensku klapu “Karmel”.
U okviru Festivala tradicionalno se održava modna revija koju pripremaju Škola primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zadra i Sabina Sokač iz Varaždina koja ove godine priprema samostalnu reviju i reviju za djecu pod nazivom “BAMBI by Sabina Sokač”.
Također se u organizaciji Dječjeg vrtića “Cvit” iz Sv. Filipa i Jakova priprema tradicionalni cvjetni korzo vrtića Zadarske županije koji u nedjelju okuplja oko 300 polaznika dječjih vrtića. Tijekom sva tri dana organiziraju se prigodne radionice za djecu uz zabavni program i animaciju kao i tradicionalno gostovanje FIFI i cvjetnog društva.
Uvečer je organiziran zabavni program za posjetitelje tako da će u petak uz nastup KUD-ova na rivi nastupiti Ana Eškinja i Marascino band te plesna skupina Ivan i Nikolina Baričić, u subotu zabava uz DJ, a u nedjelju nakon modne revije bit će upriličen nastup domaćeg sastava “Free way” jer se taj dan obilježava i blagdan Sv. Filipa i Jakova, zaštitnika Sv. Filipa i Jakova.
Svi posjetitelji koji obave kupnju u iznosu od 100 kuna mogu ispuniti kupon i sudjelovati u nagradnoj igri, a najboljim izlagačima dodijelit će se Zlatni, Srebrni i Brončani cvijet Festivala.
Manifestaciju će kao i dosada uime Zadarske županije otvoriti župan Stipe Zrilić jer se njome otvara turistička sezona.