Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Sturnela sve nadoknadio

09.04.2012. 22:00
Sturnela sve nadoknadio


Ekipa entuzijasta iz Islama Latinskog, na čelu s Lukom Zubčićem organizirala je turnir u pikadu, a igrala se disciplina 501 SO. U sklopu promocije pikado sporta, u pomoć im je priskočilo vodstvo Pikado saveza Zadarske Županije, a na turniru je nastupilo 27 igrača.
 – Nisam očekivao ovako visoku razinu organizacije, a posebno me oduševila opuštena atmosfera i mnoštvo gledatelja – zadovoljan je bio Jure Jerak, predsjednik Pikado saveza Zadarske Županije.
Najbolji igrač na turniru bio je Roko Sturnela koji je jedva čekao turnir kako bi pokazao da njegovo 30-dnevno izbivanje iz pikada zbog poslovnih obaveza nije na njegovoj igri ostavilo dublji trag. Sturnela je od prvog kola, u kojem je pobijedio Ivana Buterina, dao do znanja da je željan igre i pobjeda te redom je rušio M. Bocu, I. Mataka i u uzbudljivoj utakmici Romana Skroču s 2:1. Za ulazak u finale morao je proći i klupskog kolegu i ponajboljeg igrača Zadarske Županije, Ivana Zubčića. Iako je Zubčić imao svoje navijače u publici niti to nije omelo Sturnelu.
U finalu se Sturneli suprotstavio klupski suigrač Mateo Bencun koji je cijeli turnir odigrao u visokom ritmu. U samom finalu Bencun je ostao bez goriva i Sturnela je rutinski posao priveo kraju glatkom 2:0 pobjedom.
Treći je Ivan Zubčić, a četvrto mjesto pripalo je Ivanu Buterinu koji je imao i “play of the day” izlaz sa 125, ali je ostao izvan osvajača medalja nakon što je poražen od Matea Bencuna u odličnoj partiji. Peto i šesto mjesto podijelili su Toni Frleta (pobjede protiv Marina Šarića, Daniela Krizmana i Branimira Batura) i Romano Skroče koji je pobijedio domaćina Luku Zubčića, Mladena Kurtina i Božu Smolića (pobjednika posljednjeg mastersa). Oktet najboljih zatvaraju Mladen Kurtin i Ivan Matak.
Ovim turnirom, igrači Jazina 2 potvrdili su dominaciju na Zadarskom području jer su osvojili prva tri mjesta i očito im je forma u usponu.