Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Poljaković: Rektor Uglešić nikad me nije pozvao na razgovor!

Autor: Valentina Mlađen

09.04.2013. 22:00
Poljaković: Rektor Uglešić nikad me nije pozvao na razgovor!

Foto: Vedran SITNICA



Stegovno povjerenstvo Sveučilišta u Zadru završilo je istragu o slučaju suspendiranog profesora i voditelja Centra za strane jezike Sveučilišta Ivana Poljakovića. Glavna rasprava u predmetu utvrđivanja povrede radne dužnosti profesora Poljakovića održana je u ponedjeljak.
Tijekom rasprave Poljaković je odbio komentirati novinske članke koji se odnose na prvu tribinu održanu u listopadu prošle godine u Muzeju antičkog stakla, a u kojima ga se proziva za homofobne stavove zbog njegovih tvrdnji da je homoseksualnost bolest, istaknuvši kako mu je ispod časti komentirati te članke, jer su svi bazirani na pisanju pristrane udruge “Nastrani” (Queer) koja između ostalog promovira i pedofiliju, prenosi portal Katolik.hr.
Poljaković je pak suspendiran zbog druge tribine, održane u kapelici sv. Dimitrija, u kojoj je iznio niz stavova kojima je pokušao osporiti argumente za ozakonjenje istospolnih brakova. Poljaković je naglasio kako su stavovi koje je branio izneseni i u znanstvenim člancima koji su objavljeni u uglednim časopisima. Nakon što su protiv Poljakovića nakon njegovih tribina reagirali iz Studentskog zbora ogradivši se od takvih stavova, Poljaković je kao dokaz u svoju korist priložio i pismo dijela studenata koji su bili na predavanju. Pismo su studenti uputili rektoru u želji, kako navode, da sasluša prave svjedoke događaja.
“Naime, htjeli smo Vam ukratko posvjedočiti što je zaista, a ne navodno, bilo na predavanju dr. Poljakovića. Jer, ako zaista želite zaštititi ugled Sveučilišta, zar ne znate da suspendiranje profesora, koji na svom predavanju u biti ništa zlobno nije niti rekao niti napravio, zapravo ruši dostojanstvo Sveučilišta! I mi smo Vam zahvalni što nas želite štititi, ali štitite nas od laži i zla, a ne od istine i dobra”, stoji u pismu.
Pismo upućeno rektoru, u obranu profesora Poljakovića, potpisuju: Marino Jurjević, student prava, Mate Mišlov, student psihologije, Mate Antunović, doktorant teologije, Višnja Milačić, pedagog, Oliver Jurić, dr. medicine, Andrea Santini, dr. medicine, Anita Lučić, viša medicinska sestra, i mnogi drugi, navodi se.
Stegovno povjerenstvo zaključke o završetku istrage uputit će rektoru Uglešiću i prof. Poljakoviću, kao okrivljeniku.