Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Fantela i Marenić vodeći Europljani

09.04.2016. 22:00
Fantela i  Marenić  vodeći  Europljani


Zadrani su u jučerašnjim utrkama bili dvaput treći i sedmi, pa s 39 bodova zaostaju za Australcima Matthewom Belcherom i Willom Ryanom (36)
Svjetski prvaci u klasi 470 Šime Fantela i  Igor Marenić tri plova prije kraja otvorenog Europskog prvenstva u Palma de Mallorci drže drugo mjesto, s tri negativna boda više od vodećih  Australaca. To u praksi znači da je zadarski dvojac trenutačno najbolja  europska posada i na najboljem je putu osvajanja još jedne medalje s  velikog natjecanja. Fantela i Marenić su u jučerašnjim utrkama bili dvaput treći i sedmi, pa s 39 bodova zaostaju za Australcima Matthewom  Belcherom i Willom Ryanom (36), koji su jučer imali prvi, drugi i treći  ulaz. Na trećem mjestu s pet bodova više od hrvatske posade su Talijani  Kosuta i Farnetti. Prethodno su Fantela i Marenić u tri subotnja plova  imali dva treća i jedno 25. mjesto, a u petak zbog lošeg vremena nije  održan nijedan plov. Zadrani su sjajnim jučerašnjim nastupom dobili  priliku da u naredna tri jedrenja i plovu za odličja ponove 2009. kada su  u istoj godini osvojili naslov europskih i svjetskih prvaka. Naslov europskih prvaka posada zadarskog kluba Sv. Krševan je dosad osvajala triput. Plov za odličja je na rasporedu u utorak.
Redoslijed:  1. Mathew Belcher/Will Ryan (Australija) 36. 2. Šime Fantela/Igor Marenić (Hrvatska) 39, 3. Simon Sivitz Kosuta/Jas Farneti (Italija) 43, 4. Stu Mcnay/Dave Hughes (SAD) 47, 5. Sofian Bouvet/Jeremie  Mion (Francuska) 47, 6. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström (Švedska)  54 boda… (Š.Ć./h)