Ugodna večer s gostima iz Šibenika

Slika korisnika admin
Mario PADELIN

U sklopu pjesničkih Večeri poezije u Q baru, zadarska udruga književnih stvaralaca „Riječi iznad svega" ugostila je ovoga četvrtka drage goste iz Šibenika tj. pjesnikinju i glazbenicu Gojku Skorić-Pelajić i klasičnog gitarista Filipa Ljubičića, te im tako uzvratila gostoprimstvo koje su im Šibenčani pružili prošlog ljeta na tvrđavi „Baroni".

Spomenuti dvojac je maestralno izveo nekoliko glazbenih brojeva u kojima je Gojka pokazala da, osim što je vrsna pjesnikinja, također vlada i svojom mandolinom, kao solo instrumentom. Ljubičić je, pak, oduševio prisutne s nekoliko klasičnih gitarskih kompozicija.

Osim njih, kao „domaća" gošća nastupila je Emilija Mijatović koja je, nakon nedavne samostalne književne večeri u ateljeu Benini, još jednom pokazala trajnu vrijednost pjesama iz svoje druge pjesničke zbirke „Ja stvarna", koje je ove večeri evocirala.

Kao što je to već običaj na književnim večerima „Emilija i gosti", događanje je privedeno kraju nastupima pjesnika udruge „Riječi iznad svega", koji su predstavili svoje starije i novije uratke nastavljajući tako tradiciju druženja kroz tekuću sezonu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno