Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadar nakon drame ostao bez Prve lige

09.04.2017. 22:00
Zadar nakon drame ostao bez Prve lige


Kuglači Zadra ostat će u Prvoj B ligi i sljedeće sezone. Godinu dana nakon ispadanja iz Prve lige dobili su priliku vratiti se u najviši rang kroz dvije kvalifikacijske utakmice s Rijekom, no unatoč pobjedi 6:2 u uzvratu nisu uspjeli ući među deset najboljih hrvatskih sastava. U Prvu ligu će Rijeka zahvaljujući 7:1 pobjedi u prvoj utakmici.
Uzvrat u Mocirama donio je odličan početak za domaći sastav. Ivica Perić imao je jednu od svojih najboljih izvedbi u karijeri, a bod je upisao i Colić koji je bio bolji od Načinovića. U drugom paru izgubio je Kartelo, a Ukalović je bio očekivano siguran pa je uoči zadnjeg para rezultat bio 3:1. Značilo je to pravu dramu u zadnjem paru budući da su Alić i Baljak morali pobijediti i pritom paziti na razliku setova koja je u Rijeci bila 15,5:9,5. U konačnici, Alić je izgubio što je odnijelo svaku nadu njegovoj momčadi.
Prema najavama pobjeda Zadra nije bila upitna, no razlika iz prvog dvoboja, u kojem je Zadar bio neprepoznatljivo loš, pokazala se presudnom. Deveterostruki prvak Hrvatske, a to znači i najtrofejniji domaći sastav tako ostaje u nižem rangu.