Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Danilu Domdjoniju momčadska bronca

09.05.2011. 22:00
Danilu Domdjoniju momčadska bronca


Hrvatska muška reprezentacija u karateu osvojila je brončanu medalju u borbama na Europskom prvenstvu u Zürichu, dok je ženska reprezentacija zaustavljena nadomak medalji. Naši karatisti su u prvom kolu svladali Mađarsku, u drugom Austriju, da bi u četvrtfinalu izgubili od Grka koji su potom osvojili naslov.
U repesažu su Hrvati uspjeli osvojiti broncu svladavši reprezentacije Rusije i Srbije. Veliki doprinos hrvatskoj medalji dao je Biograđanin Danil Domdjoni. Prethodno je u pojedinačnoj konkurenciji Domdjoni u konkurenciji do 60 kg u polufinalnom susretu poražen od svjetskog prvaka Talijana Giuliania, a potom i u borbi za broncu protiv Turčina Kaya.
Kako bilo, Domdjoni je unatoč “drvenoj” pojedinačnoj medalji odradio odličan turnir. Karatistice su u prvom kolu ekipnog dijela svladale Njemice, u drugom Švicarke, a u četvrtfinalu su ih zaustavile Španjolke, koje su kasnije osvojile naslov prvakinja Europe. U repesažu naše su predstavnice svladale Slovačku, ali u borbi za broncu su izgubile od Nizozemke. Hrvatska je nastup na EP u Zurichu završila sa šest osvojenih medalja, jednom srebrnom i pet brončanih.