Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Marić: Poslovne zone nisu opravdale svrhu

Autor: Siniša Klarica

09.05.2013. 22:00
Marić: Poslovne zone nisu opravdale svrhu

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Za predstavljanje svoje liste za Županijsku skupštinu, Stranka hrvatskog zajedništva odabrala je devastirani prostor nekadašnje Tekstilne industrije Zadar – TIZ. Nositelj županijske liste je Miljenko Marić, tom je prilikom rekao kako je lista SHZ koncipirana je od kompetentnih, iskusnih, mladih i poštenih ljudi. Pri sastavljanju liste poštivali su se kriteriji SHZ-a i koalicijskih partnera udruge Solidarnost, a vodilo se i zastupljenosti žena.
Gospodarske zone u Zadarskoj županiji po Mariću, nisu opravdale svoju svrhu. Prostornim planovima općina Zadarske županije predviđeno je preko 74 poslovne zone. U poslovnim zonama predvidjeli su toliko prostora da bi se u istim moglo zaposliti milijun djelatnika, a cijela Zadarska županija ima svega 170.398 stanovnika.
– Tako je za Kalmetina mandata u Zadru bez posla ostalo više od 15.000 ljudi. Pred svake izbore, bilo parlamentarne ili lokalne, Božidar Kalmeta veliku nezaposlenost u gradu Zadru i Zadarskoj županiji nastoji prikriti raznim smicalicama, rekao je Marić.
Dio programa SHZ je i obnova Regionalne veletržnicu Benkovac koja bi se trebala premjestiti na novu lokaciju na području Benkovca, sa novim ljudima i novom organizacijom.