Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Od Haustora do Plavog aviona

Autor: Ante Rogić

09.05.2013. 22:00
Od Haustora do Plavog aviona

Foto: Filip BRALA



Proljetna turneja Rundek Cargo Trija nakon dva mjeseca završava ovog vikenda koncertima u Zadru i Splitu. Rundek Cargo Trio u Zadar dolaze nakon točno dvije godine. Večeras će nastupiti u prekrasnom ambijentu Hrvatskog narodnog kazališta i prirediti publici potpuno drugačiji doživljaj glazbe koju ovaj trio uspješno izvodi, kako kod nas, tako i na brojnim koncertima u inozemstvu!
Njihov posljednji nastup u Zadru bio je 2011. u Arsenalu, u sklopu hrvatske turneje »Plavi avion«, kada su pokazali da su jedan od rijetkih glazbenih sastava sadašnjice, koji je u stanju privući sve generacije.
– Rundek Cargo Trio je neobična grupa. Iako nas je nas sceni troje, zvuk je puno širi od tri instrumenta. Isabel svira violinu preko procesora tako da njen zvuk varira između klasične violine, kontrabasa, čela, širokog raspona apstraktnih melodijskih zvukova, pa sve do zvuka hendriskovske gitare. Dušan Vranić-Duco, svira, često istovremeno, klavir, udaraljke, sintesajzer, harmoniku i pjeva. Ja sviram akustičnu i električnu gitaru i pjevam svoje pjesme. Iza nas je jedan album koji se zove Plavi avion, koji je izašao prije dvije i pol godine. Njegovu smo promotivnu turneju završili, sada smo u pripremama za novi album i u procesu traženja novog zvuka. Ovaj će koncert dakle biti sastavljen od pjesama sa Plavog aviona, nekoliko novih pjesama i naravno nezaobilaznih pjesama iz ranijih perioda mog rada. Neovisno o izboru materijala, mi uvijek pokušavamo svirati neponovljive koncerte u odnosu na publiku, prostor i trenutak u kojem smo se našli, najavljuje Rundek.