Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Za posjeta Šibeniku gradili bunju od knjiga

09.05.2017. 22:00
Za posjeta Šibeniku gradili bunju od knjiga


Kao i svake godine, Dječji vrtić Lastavica iz Preka organizira izlet, druženje s budućim prvašićima iz svih odgojnih skupina – Leptirićima, Trešnjicama, Zvjezdicama i Lastavićima.
– Izlet je to na kojemu učimo, igramo se i pomalo uživamo u hrani. Pored prvašića, putuje i cijeli kolektiv, od odgojiteljica do spremačica i servirki. Tako se i mi odrasli opraštamo od protekle pedagoške godine. Odgojiteljice prate interese djece koja se pripremaju za školu, pa zapravo oni daju poticaj kamo ćemo krenuti. Ove godine bio im je zanimljiv morski svijet, ribe, školjke, račići, morski psi, reptili…, pa smo posjetili Aquarium Terrarium Šibenik i drhtali od uzbuđenja i mi, odrasli, i djeca. Potom smo neplanirano sudjelovali u izradi bunje na rivi s djecom iz šibenskih gradskih vrtića, koju su organizirali arhitekti iz Udruge Soba DAŠ u sklopu izložbe „Prijatelji suhozida” u Muzeju grada Šibenika, kazala nam je ravnateljica DV Lastavica iz Preka, prof. Jadranka Selak.
I ne samo da smo gradili pravu bunju, dodaje prof. Selak, nego i bunju od knjiga, što je bio poseban doživljaj!
Na povratku kući još malo uzbuđenja – ručak, igra na dječjem igralištu i povratak u prošlost u Pakovu selu.
– Dan ispunjen srećom, osmijesima i zadovoljstvom završio je na trajektnom pristaništu u Preku u zagrljaju roditelja, a nas je ispunio mirom jer smo ostvarili našu odgojno-obrazovnu misiju, napomenula je ravnateljica.