Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zbog kontinuiteta danas smo među najboljima u Hrvatskoj

09.05.2017. 22:00
Zbog kontinuiteta danas smo među najboljima u Hrvatskoj


HDZ Zadarske županije svoju predizbornu kampanju započeo je u Biogradu na Moru, gdje je u gradskoj dvorani predstavio kandidate za biogradskog gradonačelnika Ivana Kneza, načelničke kandidate Pakoštana, Sv. Filip i Jakova i Polače, Milivoja Kurtova, Zorana Pelicarića i Viktora Prtenjaču, te kandidata za župana Božidara Longina i njegove zamjenike, Šimu Mršića i Šimu Vickovića.
– HDZ je okrenut prema budućnosti, dalje razvijati konkurentno gospodarstvo, poljoprivredu i nove trendove u turizmu, nastaviti sa započetim projektima te otvoriti nova radna, rekao je Knez, koji je pozdravio nazočne koalicijske partnere iz HSP AS i Reformista.
Na pozornici pored Kneza bili su Zoran Pelicarić, Viktor Prtenjača i Milivoj Kurtov, koji je u izbornoj utrci za sedmi mandat.
– Zadaća je naše generacije biti usmjereni na budućnost: gospodarski rast, konkurentnost, obrazovanje i nova radna mjesta, istaknuo je Božidar Longin.
Pritom je naveo četiri cilja: Luku Gaženica čiji će završetak značiti novu dodatnu vrijednost za Zadar i Hrvatsku, izgradnju Centra za zbrinjavanje otpada u Biljanima Donjim, odvodnju i vodovodizaciju.
– Na dobrom smo putu ostvarenja da budemo županija visokog društvenog standarda. Jedan je to od razloga da će županija financirati deficitarna zanimanja, voditi brigu o starijima, a porodiljske naknade, neovisno o lokalnim jedinicama, podići ćemo na 1.000 kuna za prvo dijete, te svako sljedeće na 5.000 kuna, najavio je Longin.
Božidar Kalmeta, predsjednik županijskog HDZ-a, rekao je kako ima osjećaj da nikad neće lakše dobiti izbore.
– Da nije bilo sposobnih ljudi u Biogradu na Moru, Sv. Filip i Jakovu, Pakoštanima, Polači, te jedne političke stabilnosti i kontinuiteta, tko zna kakva bi bila naša županija, a danas je među najboljima u Hrvatskoj, rekao je Kalmeta.
U svom obraćanju posebno se osvrnuo na Zadar, gdje je HDZ-ovu kandidatu dr. Branku Dukiću izborna protivnica Sabina Glasovac iz SDP-a.
– Dok je bila u Vladi, samo je klimala glavom za ovo što je njezina Vlada radila Zadru, i kod Gaženice i kod premještanja institucija. Što ona građanima Zadra može ponuditi danas, kad ranije ništa nije napravila za njih, čak ni u vrijeme kad je bila u prilici?.
Sinoć je HDZ u benkovačkom Vatrogasnom domu održao predizborni skup za Benkovac, Lišane Ostrovičke i Stankovce. Večeras je u Domu Nin skup za Nin, Privlaku, Vir i Vrsi, dok su u četvrtak predizborni skupovi u Sukošanu, Bibinju…