Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Uklonili hrpe kamenje s prilaza za osobe s invaliditetom

09.06.2016. 22:00
Uklonili hrpe  kamenje s prilaza  za osobe s  invaliditetom


– Inicijativa je potekla u ŠRD Zubatac, koji nam se obratio s idejom ovog mini projekta. Ove godine su nam se priključile i druge udruge, kaže Filip Jadrijev
Na zadarskoj plaži Vitrenjak je jučer, 8. put za redom, provedena radna akcija. Mještani Puntamike, aktivisti, sportaši i političari  prionuli su poslu čišćenja prilaza moru namijenjenog tjelesnim invalidima.
– I ove godine, uz pomoć ŠRD Zubatac, Udruge tjelesnih invalida, JK  Uskok i Grada Zadra, skupilo nas se dvadesetak da se družimo, ali i da  očistimo plažu za invalide. Mislim da u Zadarskoj županiji ne bi baš  svaka plaža trebala imati ovako dobro napravljen prilaz za invalide. No  trebalo bi ovakvih prilaza biti što više. U Zadru imamo uređene prilaze  na plažama Vitrenjak, Kolovare i na zatvorenom plivalištu Višnjik.  Inače, inicijativa je potekla u Športskom ribolovnom društvu Zubatac,  koji nam se obratio s idejom ovog mini projekta. Ove godine su nam se  priključili dio Košarkaškog kluba za invalide Zadar i Športsko rekreacijsko društvo Brodarica, rekao je Filip Jadrijev tajnik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije.
Problem na Vitrenjaku jest jugo koje tijekom zime nanese veću količinu kamenja. Bez ovakve akcije, invalidima bi prilaz moru bio skoro  nemoguć. No za snažne aktiviste, među kojima je bio i gradski vijećnik  Ante Rubeša, problem je učas nestao.
Filip Jadrijev kaže kako bi volio da ovakav prilaz ima i susjedna plaža  na Puntamici, upravo zbog velike posjećenosti i mnogobrojnih turista.  Ostale plaže mogle bi se srediti barem s jednim odgovarajućim nagibom i rukohvatom, koji bi puno značio tjelesnim invalidima. Nakon radne akcije, u JK Uskok upriličena je i mala fešta koju su potpomogli  Grad Zadar, TZ Grada Zadra, Nasadi i JK Uskok.