Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Umjesto Irene Dragić – imenovana Sandra Vukić

09.06.2016. 22:00
Umjesto Irene Dragić – imenovana Sandra Vukić


Irena Dragić na čelu Zavoda bila je od 1. ožujka 2013., a Vukić je dužnost preuzela 7. lipnja
Sandra Vukić nova je predstojnica Zavoda za zapošljavanje  Područnog ureda Zadar. Slijed je ovo političke križaljke i odluka o smjeni  osoba koje su čelne pozicije državnih institucija preuzele za vrijeme  SDP-ove koalicijske vlade. Vukić je na novu je dužnost stupila 7. lipnja,  preuzevši ovo mjesto od dotadašnje predstojnice, Irene Dragić.
Očekivana je to odluka kadroviranja političkih suparnika, a i sama Irena Dragić, članica SDP-a, na funkciju predstojnice došla je za vrijeme  bivše vlade, 2013. godine kada je na ovoj funkciji smijenila dotadašnjeg  šefa Zavoda, Željka Marića.
Ova je odluka napravljena u tišini, a smjenu nije željela komentirati  bivša predstojnica Irena Dragić.
– Nemam komentara, kratko je kazala Dragić, dodajući kako i dalje ostaje raditi u Zavodu za zapošljavanje, čija je zaposlenica od 1. ožujka  2013.
Irena Dragić, inače vijećnica Gradskog vijeća, na sjednicama je poznata kao oštra kritičarka aktualne lokalne vlasti, a u razgovoru za Zadarski  list u ožujku izjavila je kako joj ne pada na pamet nikakva smjena zbog  političkog kadroviranja.
Tada je u izjavi kazala kako o tome niti ne razmišlja jer su rezultati uspješnog rada koji stoje iza nje važniji.
Čini se kako u ovom slučaju kadrovske križaljke i nisu bili, iako se u godinama koje je provela na čelu zadarskog Zavoda može pohvaliti konstantnim padom broja nezaposlenih.
Ipak, HZZ je jedna od važnijih državnih institucija, pa je smjena bila  tek pitanje dana, a napomenimo kako su prije negoli je postala predstojnica Područnog ureda Zadar, Dragić, prema pisanju medija, hvalila kako  ju čeka ovo radno mjesto. Inače, Dragić je prije HZZ-a radila kao profesorica u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje.
Sandra Vukić, nova predstojnica iz redova HDZ-a, ima dugogodišnje  radno iskustvo u Zavodu za zapošljavanje.
– Zaposlena sam u Zavodu 22 godine i sedam mjeseci, podrobno je  odgovorila Vukić. Pojasnila je kako je prije preuzimanja ove čelne funkcije radila i rukovodeće poslove.
– Prije imenovanja predstojnicom radila sam kao rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata. Prethodno sam također bila rukovoditeljica  Odjela tržišta rada, a prije toga bila sam savjetnica za zapošljavanje, prisjetila se Vukić.
Na novu dužnost imenovala ju je ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić na prijedlog ravnatelja Zavoda za zapošljavanje Ante  Lončara.