Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Strastveni zagrljaji na plesnom podiju

Autor: Valentina Mlađen

09.07.2010. 22:00
Strastveni zagrljaji na plesnom podiju

Foto: Sebastian GOVORČIN



U zadarskom klubu Arsenal i službeno je otvoren prvi zadarski Festival tanga. Festival je organizirao plesni klub Tango iz Zadra koji i inače promiče ovaj ples u našem gradu održavajući redovite milonge u Arsenalu. Čast da službeno otvore festival pripala je Dragi i Evi Tolić, plesnom paru koji najduže pleše ovaj ples u Zadru i koji su svojevrsni začetnici popularizacije tanga u Zadru. Na samom otvorenju nastupili su i argentinski učitelji tanga Rafael Ramirez i Lisa Hey koji su priredili pravi show svojom plesnom točkom. Strastvene ritmove pratio je, Zadru već dobro poznat bend Tango Appasionato.
Osim plesa plesači kroz tri dana trajanja festivala imaju priliku sudjelovati i u stručnim radionicama koje tijekom popodneva svaki dan vode učitelji tanga. Klasični tango zastupaju učitelji Rafael Ramirez i Lisa Hey, europski Bjoern i Anita pod umjetničkim imenom Meet The Mommsen, a moderni tango Blaž Bertoncelj i Andrea Podlogar. Svaku večer poslije radionica održava se milonga do kasnih noćnih sati.
– Ovaj festival specifičan je jer nije tematski nego su kroz njega zastupljene tri različite vrste tanga. Iako ga nije bilo lako organizirati ako se pokaže da ima perspektivu, a ne sumnjamo u to, nadamo se da će postati zadarska tradicija, rekao je organizator Ivica Crljenko. Prvi zadarski Festival tanga završava večeras oko 22 sata kada je predviđen show show Bjorna i Anite na Narodnom trgu kao i milonga. Svi koji se žele upoznati s ovim strastvenim plesom mogu doći večeras na trg i pogledati završnicu festivala.