Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Galović: Puno je gospodarstvenika tuženo, malo osuđenih

Autor: Hina (H)

09.07.2013. 22:00
Galović: Puno je gospodarstvenika tuženo, malo osuđenih


Kalelargom je kolala dosjetka “da nisi pravi gospodarstvenik ako te Galović nije tužio”, ističe državni odvjetnik


Jedan od najdugovječnijih županijskih državnih odvjetnika, Ivan Galović ocijenio je jučer u Zadru nakon prosvjeda radnika propalih poduzeća da od ranih 90-tih “zapravo nema zadarskog poduzeća u kojem nije bilo postupaka”, ali da su donesene oslobađajuće presude, pa “ispada da su krivi jer su bili prerevni kada je to trebalo biti”.
Županijski državni odvjetnik u Zadru Ivan Galović istaknuo je, nakon prosvjeda udruge “Solidarnost” i prozivki da u Zadru nema osuđenih za kriminal u pretvorbi i privatizaciji, kako “od ranih 90-tih zapravo nema zadarskog poduzeća u kojem nije bilo postupaka”.
– To apsolutno nije točno. Ako netko procesuirao pretvorbeni kriminal kad ga je trebalo procesuirati, onda je to Županijsko državno odvjetništvo u Zadru, rekao je Galović na upit da komentira optužbe prosvjednika i dodao da je u to vrijeme Kalelargom kolala dosjetka “da nisi pravi gospodarstvenik ako te Galović nije tužio”.
– Osuđenih nema puno. Osuđujućih presuda ima dvije u Transportima, jedna u Liburniji, ali bilo ih je još ali neke su išle u zastaru. Nisam time zadovoljan, naravno da nisam. Nema puno osuđujućih presuda, ali mogu govoriti u svoje ime, ne mogu govoriti o sudskim odlukama, istaknuo je Galović.
Na pitanje pomaže li promjena Ustava RH kojoj pretvorbeni kriminal ne zastarjeva, Galović je rekao da sada zapravo “nema previše prostora”.
– Odluke su donesene, nažalost, oslobađajuće i sada ispada da smo krivi jer smo bili prerevni kada je to trebalo biti, rekao je Galović.