Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Jansenu oprost, djeci darovi

Autor: Šime Ćurko

09.07.2013. 22:00
Jansenu oprost, djeci darovi

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zadar Ivan Ninčević donirao je čitalačku stanicu za EEG – softwerski dodatak postojećem EEG-u u vrijednosti od 25.000 kuna


Kada je 21. svibnja Torsten Jansen, igrač HSV-a, na utakmici 32. kola rukometne Bundeslige, nokautirao Ivana Ninčević, člana Füchse Berlina, udarcem glavom u glavu, malo tko je mogao očekivati da će se iz ovog incidenta, koji je izašao iz sportskih okvira, dogoditi – donacija za bolnicu! Ninčević je odustao od sudske tužbe i Jansenu predložio određni novčani iznos kao svojevrsnu zadovoljštinu, uz napomenu da će novac biti doniran za potrebe zadarske Opće bolnice. Jansen je prijedlog i prihvatio, a rezultat dogovora vidjeli smo jučer na Odjelu za pedijatriju OB Zadar.
– Ivan Ninčević donirao nam je čitalačku stanicu za EEG – softwerski dodatak postojećem EEG-u u vrijednosti od 25.000 kuna. Na taj način moći se se pregledavati više djece, a to znači i smanjenje liste čekanja. Uz to Ninčević je darovao i veći broj slikovnica i igračaka za potrebe Dječjeg vrtića u bolnici – rekao je Neven Milić, voditelj Odjela za pedijatriju OB Zadar, na svečanom uručenju darova zadarskog reprezentativca, vlasnika brončane medalje s Olimpijskih igara iz Londona 2012. Ninčević, kojem je Neven Milić uručio prigodnu zahvalnicu, u bolnicu je došao u društvu supruge Marije i sinova Luke i Lovre. Posljedice Jansenova udarca još su vidljive na desnog strani Ninčevićeva lica.
– Raduje me da je ideja o darivanju bolnice doživjela realizaciju. Djeci nikada nije lako kad ostanu u bolnici i zato se nadam da će im igračke koje smo kupili barem malo olakšati vrijeme kada nisu u svojim domovima – rekao je Ninčević koji se i fotografirao s djecom u bolničkom vrtiću. Već danas Ninčević kreće prema Minsku budući da je dres Berlina zamijenio onim Dinama iz Minska za koji je potpisao na dvije sezone.