Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Neposlušni tovari do suza nasmijali publiku i natjecatelje

Autor: Velimir Brkić

09.07.2013. 22:00
Neposlušni tovari do suza nasmijali publiku i natjecatelje

Foto: Velimir BRKIĆ



Najviše smijeha izazvala je igra – utrka magaraca. Što reći, tovari su bili neposlušni pa su se zabijali u suce, u publiku, u natjecatelje, skoro pa svuda kamo se moglo zabiti. Na kraju spektakularne turanjske noći načelnik Zoran Pelicarić Peco od zadovoljstva i sreće, unatoč buri, skočio je s rive u more


Veselo, napeto i šaroliko bilo je u ponedjeljak navečer na rivi u Turnju koja je gorjela od navijača, posjetitelja i natjecatelja u kvalifikacijskim Jadranskim igrama. Turanjci, žitelji nekadašnje Tukljače i Torete, su se zaista iskazali kao odlični domaćini.
Na kraju spektakularne turanjske noći načelnik Zoran Pelicarić Peco od zadovoljstva i sreće, unatoč buri, skočio je s rive u more i slavodobitno otplivao do legendarne plaže Morovićka. Nakon Turnja i Sv. Filipa i Jakova očekuju se i juniorske Jadranske igre u Sv. Petru, 28. srpnja.
U žestokoj, ali fer i korektnoj borbi sudjelovalo je čak četrdeset i osmero natjecatelja iz šest ekipa. Dvije su bile domaćinske, Turanj i Uvik kontra, dvije susjedne, Sv. Petar i Dva deca iz Sv. Filip i Jakova, te Agape iz Tkona na otoku Pašmanu i Pralische United iz Marine, općinskog središta kod Trogira.
Snage su odmjerili u pet već dobro znanih igara: letećem vaterpolu, mošarci, prenošenju ribarskih kašeta, utrci magaraca te u potezanju konopa. Napetost i rivalstvo mogli su se “rezati nožem”.
Najviše smijeha izazvala je igra – utrka magaraca. Što reći, tovari su bili neposlušni pa su se zabijali u suce, u publiku, u natjecatelje, skoro pa svuda kako se moglo zabiti. Do suza su se smijali i gledatelji i natjecatelji.
Pobjednika je odlučila zadnja igra, potezanje konopa. Zlatom se okitila ekipa Pralische United iz Marine kraj Trogira, nekadašnja Bosiljina i sjedište starohrvatske župe Drid.
U uzbudljivoj igri uspjeli su potegnuti i pretegnuti otočane iz Tkona. Brončana su bila Dva deca iz Sv. Filipa i Jakova. Pobjedom u Turnju, Pralische United plasirali su se u prvu osminu finala koja će se održati 16. srpnja na Murteru.
Prije seniorskog dijela natjecanja, teren su zagrijali turanjski juniori i njihov dio natjecanja. Četiri ekipe odmjerile su snage u tri igre: slaganju puzzla, skakanju u vrećama te u potezanju konopa.
– Osim odličnog domaćinstva, Turnju svaka pohvala i za organizaciju juniorskih timova, naglasio je Miroslav Krzyk, prvi čovjek agencije Adria Events koja je uz Općinu Sv. Filip i Jakov organizator turanjskih igara.