Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Balić izgubljen do četvrtfinala

Autor:

09.08.2008. 22:00
Balić izgubljen do četvrtfinala

Foto: AP



Baliću je ultrazvukom dijagnosticirana parcijalna ruptura lista desne noge i vjerojatno će preskočiti susrete u skupini uz nadu da će biti “zakrpan” do 20. kolovoza
U 24. minuti susreta sa Španjolskom Ivano Balić je nakon jedne akcije ostao ležati na terenu s bolnom grimasom na licu i rukom obavijenom oko lista desne noge. Ubrzo se pridigao, ali samo da bi otišao iza gola i podvrgnuo se opsežnijem liječničkom tretmanu. Nije pomoglo. U 28. minuti utakmice Balić je s dresom navučenim preko glave odšepao u svlačionicu. Iz nje se vratio tek u završnici utakmice, u “civilu” je bodrio suigrače s izrazom lica koje ne djeluje nimalo ohrabrujuće. Prema prvim prognozama Balić je dobro “udesio” list desne noge, nakon pregleda ultrazvukom dijagnosticirana je parcijalna ruptura mišića i propisana terapija. Pojednostavljeno rečeno,  Balić je do daljnjega na poštedi, vrlo vjerojatno će preskočiti preostale susrete u skupini. Ostaje nada da će biti “zakrpan” do četvrtfinalnih susreta koji su na rasporedu 20. kolovoza.
– Ovo što se događa od početka priprema, četiri operacije, igrač ostao bez prsta, otišao list našem najboljem igraču… Ne znam što se treba dogoditi da nas uništi – jadao se izbornik Lino Červar nakon dobro odigrane utakmice i važne pobjede. – U takvim okolnostima moram čestitati igračima da su se oduprijeli svim ovim pritiscima i prevladali ovu tešku situaciju, te dobili utakmicu. Ušli smo u utakmici jako dobro, koncetrirano. Obranu smo odigrali jako dobro bez obzira na to što smo mijenjali zonu. Presjekla nas je ozljeda Balića, trebalo je to izdržati. Razgovarali smo na poluvremenu i rekli da momčad mora dobiti i dečki su pokazali snagu karaktera. To je presudilo.
Červar je protiv Španjolaca dozirano koristio dvojicu oporavljenika, Mirzu Džombu (ulazio je tek izvoditi sedmerce) i Renata Sulića. Peru Metličića je nastojao poštedjeti koliko je mogao, Balića će vjerojatno morati do odmoriti do četvrtfinala. Nije lako izborniku aktualnih olimpijskih pobjednika.
– Kako bez Balića do četvrtfinala? Teško, ali mi smo rekli da ćemo se uvijek boriti bez obzira na to kamo stvari budu otišle, a idu najnepovoljnije što se jednom kolektivu može dogoditi na natjecanju kakve su OI. Moramo pozitivno gledati naprijed, bit će jako teško, ali možda će nam se sreća nakloniti. Ova pobjeda dobiva na važnosti ako dobijemo Brazil, tada nam se otvaraju mnoge opcije za ulazak u četvrtfinale što nam je trenutno glavni cilj. Možda u to vrijeme zacijele rane, možda se sredimo i još jači uđemo završnicu – nada se Červar. Nije mu uostalom drugo ni preostalo do – nade.