Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Čeka se Zadar za kompletiranje sastava

Autor:

09.08.2009. 22:00
Čeka se Zadar za kompletiranje sastava


Još čekamo tu dvojicu igrača iz pravca Višnjika, što bi značilo kompletiranje sastava i olakšanje u smislu da se možemo posvetiti samo pripremama – izvijestio je Plantak
Za stručni stožer i igrače Borik-Puntamike protekli tjedan protekao je u radnom tonusu ili, bolje rečeno, u hvatanju zaleta za žestoki ritam priprema koje će uslijediti nakon dvotjednog uvodnog dijela. Trener Puntamičana Neven Plantak za sada na raspolaganju ima jedanaestoricu sigurnih igrača koji su ušli u trenažni proces, dok se finaliziranje rostera za iduću sezonu očekuje dolaskom jednog ili dvoje igrača iz KK Zadra.
– Uz petoricu igrača od prošle sezone (Dević, Pavić, Jurjević, Petani i Mrva), dvojicu povratnika (Ivanov i Dražović) te trojicu izlaznih juniora (Marin, Mrkić i Hoti) plus Baždarić koji je stigao iz Voštarnice, treninzima participiraju Ivan Čular, bivši Borikov igrač koji je proteklu sezonu proveo u Hercegovini, i Tomislav Troskot koji je branio boje Kraljevice (prvaka A-2 lige – zapad). Njih dvoje zasad samo treniraju s nama, a postoji mogućnost da i netko od njih i ostane. Još čekamo tu dvojicu igrača iz pravca Višnjika, što bi značilo kompletiranje sastava i olakšanje u smislu da se možemo posvetiti samo pripremama – izvijestio je Plantak o situaciji što se tiče rostera Borik-Puntamike i dodao da iz pravca Zadra očekuju igrače na poziciji krila i centra.
– Te pozicije su nama interesantne i sigurno ćemo dobiti pravi odgovor u sljedećih par dana. Ako se ta akcija uspješno izvrši, moći ćemo po planu nastaviti s pripremama i bit će mnogo lakše raditi kad kompletiramo taj sastav koji će iznijeti cijelu sezonu na svojim leđima – kaže Plantak.
Pripreme su počele pred tjedan dana i za razliku od proteklih sezona osigurani su vam svi uvjeti za normalan rad.
– To je vrlo pozitivno u cijeloj priči. Mogu biti vrlo zadovoljan kako funkcionira za sada ta suradnja s KK Zadrom i to se ostvaruje kroz šest termina dnevno za trening u Jazinama uz korištenje teretane u Jazinama, što nismo imali prijašnjih sezona. Nadam se da će se ta suradnja nastaviti i cirkulacijom igrača koji će kod nas dobiti pravu priliku – pohvalio je suradnju između ova dva zadarska kluba Plantak i najavio podizanje ritma priprema nakon uvodnog dijela koji uvijek najteže pada samim igračima.
– Nakon odmora najteže je vratiti igrače u ritam treninga i te muke su sad polako za nama. Hvatamo zalet za bazične pripreme koje bi trebale započeti negdje oko 20. ovog mjeseca. Taj datum će varirati ovisno o stizanju te dvije prinove iz pravca Višnjika. Zasad je plan treninga takav da u jutarnjem terminu trčimo po parku i grupno radimo u teretani, a navečer imamo kolektivni trening – naznačio je za kraj Plantak.