Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Renomirani koreografi u Zadru

Autor: Valentina Mlađen

09.08.2009. 22:00
Renomirani koreografi u Zadru

Foto: Sebastian GOVORČIN



Grad sunca, mora i svjetskih festivala mogao bi u skoroj budućnosti postati i grad urbanog plesa. Naime, u organizaciji udruge Urban dance community iz Zagreba, poznati zadarski klub Arsenal ugostio je 1. Hrvatski tjedan urbanog plesa, što je ujedno i prvi događaj takvog karaktera na čitavom području Balkana. Svoje otvorenje imao je jučer u večernjim satima, a kao prvo od velikih imena koja će upravljati trenerskom palicom jučerašnji tečaj vodio je Camillo Lauricella. Osim njega Zadar će kroz ovaj tjedan imati priliku vidjeti renomirane trenere koji su radili koreografije za neke od najvećih svjetskih zvijezda. Treninge za veliku završnicu vodit će renomirani treneri John Graham, Kimberly Taylor i Sisco Gomez, članovi svjetske plesne organizacije “Dance 2XS”, te Veronica “Ika” Bernardis, Lies Enrich i Jure Kranjc i naravno Camillo Lauricella koji je i otvorio prvi trening.
Na prvom treningu u Arsenalu okupilo se tridesetak mladih koji su se već ranije prijavili za tečaj. Osim Zadrana prijavljivali su se plesači iz raznih europskih država koji su htjeli doći i učiti od najboljih. Uz dobru glazbu imali su priliku od najboljih učiti vrhunske plesne pokrete. Iako prvu godinu broj prijavljenih nije tako velik organizatori se nadaju da bi ova manifestacija mogla uhvatitit korijene i da će broj zainteresiranih sve više rasti.
– Ovo je jedan program koji je vani jako popularan i svake godine okuplja veliki broj ljudi, te se nadamo da će i kod nas biti tako. Htjeli smo mladima ponuditi nešto novo jer činjenica je da nogomet i košarka više nisu tako popularni i da se sve više mladih ljudi okreće plesu, rekao nam je plesač i koreograf iz udruge Urban dance community Mario Knežević.
Cijela priča završit će u Arsenalu gdje je i započela s “Urban dance battle” 16. kolovoza u 18 sati kada će se održati međunarodno natjecanje “jedan na jedan” u hip-hopu i break danceu. Naravno uz dobar ples ide i dobra glazba za koju će biti zadužena dva DJ-ea: DJ Kid Locco i DJ Chill. Svi sudionici dobit će diplomu o sudjelovanju koja će im zasigurno pomoći u kasnijoj plesnoj karijeri.
U sklopu 1. Hrvatskog tjedna urbanog plesa u Arsenalu će se održati i 2. Zadar salsa week, također u organizaciji udruge Urban dance community. Besplatne radionice salse vodit će plesač i koreograf Mario Knežević. Prijave se primaju na [email protected], a organizator ostavlja mogućnost dolaska na radionicu i bez prethodne prijave. 2. Zadar salsa week završava 15. kolovoza u 21.30 velikim salsa partyjem, a za glazbu će se pobrinuti latino orkestar “Los Habanos”.