Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Domaći kiks znači potop

09.08.2010. 22:00
Domaći kiks znači potop


Pokazalo se u prva tri kola da domaćini rijetko gube bodove, tko kiksa kod kuće odmah pada na dno ljestvice – kaže Dalibor Zebić
Koprivnička juha nije dobro sjela Zadranima. Osmi poraz u nizu u gostima od Slaven Belupa bez obzira na, kako tvrdi Dalibor Zebić, neobično suđenje, ipak nešto govori i o momčadi sa Stanova. Jer izgubiti toliko utakmica na istom stadionu…
– Očito nam koprivnički travnjak ne odgovara – kaže Zebić. Očito. Zapravo, Zadrani se inače teže snalaze na terenima koji su duži i(li) širi od Stanova. Posebno kad su prostrani kao onaj u Koprivnici ili na Poljudu i Maksimiru. Kakva god poražavajuća statistika sa Slavenom bila Zebić i društvo moraju gledati naprijed. U subotu navečer (20 sati) u 4. kolu dolazi Cibalija pod vodstvom Stanka Mršića. Lani su Vinkovčani dobro “podrepili” Zadrane i u 1. kolu slavili na Stanovima 3:0. Što donosi nova sezona?
– Nadam se našu pobjedu. Pokazalo se u prva tri kola da domaćini rijetko gube bodove, tko kiksa kod kuće odmah pada na dno ljestvice. Takvo što ne smijemo sebi dopustiti. Doći u kritičnu zonu nakon samo četiri kola bilo bi zabrinjavajuće.
No, Vinkovčani neće lako pasti. Društvo s Bosuta rijetko gubi utakmice, još od lani pod Mršićevim vodstvom igraju kao u transu. Istina, zaljuljao ih je poraz od sjevernoirskih amatera u Europskoj ligi (iako je Mršić izjavljivao da među Ircima ima i amatera za englesku ligu). Ipak, vjerujemo da se u Zadru ne bi previše bunili da i njih dopadne neka takva europska pljuska. Značilo bi to da je Zadar konačno vidio – Europu. I, što je najvažnije, odigrao odličnu sezonu u Prvoj HNL.
– Cibalia je sada, kao i mi, koncentrirana samo na Prvu HNL. Znalo se da će u Europskoj ligi igrati bez imperativa i vjerujem da su poraz od Iraca odavno zaboravili.
Zebića (očekivano) muči Skočibušić. Korektor ima, baš kao i u pripremnom dijelu, problema s koljenom i upitno je kako će se sa Skočibušićem situacija dalje razvijati.
– U Koprivnici je korektor bio Con i odigrao je solidno. Nažalost, mi smo nekoliko puta ispali u obrani, a Slaven je to znao iskoristiti. Ne znamo što će biti sa Skočibušićem, ali njegov izostanak nam je veliki hendikep.
Sastav za Cibaliju bi mogao biti sličan onom koji je odigrao posljednjih 180 minuta.
– Još je pet dana do utakmice pa imamo vremena razmišljati o sastavu, premda, kako sada stvari stoje, utakmicu s Vinkovčanima mogli bi početi oni koji su igrali protiv Karlovca i Slavena. Bez obzira na poraz u Koprivnici nisam nezadovoljan učinkom prvih 11 – podvukao je Zebić.