Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Trofej iz Pridrage vraćen u Lovinac

09.08.2010. 22:00
Trofej iz Pridrage vraćen u Lovinac


Nakon deset dana završen je petnaesti Memorijalni malonogometni turnir “Ante Baljak-Pajo” koji je na završnoj večeri okupio do sada rekordan broj gledatelja. Završnica je počela revijalnom utakmicom u kojoj su snage odmjerili domaći veterani i igrači s Plovanije. Utakmica za treće mjesto pripala je momčadi Stanić d.o.o. koja je do “bronce” došla nakon pobjede nad mladim Visočancima. Finale je bio rezerviran za domaći Lovinac i pridraški Sv. Martin, koji je branio titulu lanjskog pobjednika. Pridražani su dobro otvorili utakmicu i na poluvremenu su golovima Kokića i Čuline vodili 2:0. U nastavku su se igrači Sv. Martina malo opustili što su domaćini, pojačani dvojicom vrsnih malonogometaša Jurom Sorićem i Franom Fatovićem, znali iskoristiti. Fatović je prvo smanjio na 1:2, dok se za izjednačenje pobrinuo Stipe Vedrić. Utakmica je završila, a pobjednik se nije znao budući da je bilo 2:2 pa se krenulo s izvođenjem šesteraca. U raspucavanju Čuline i Vedrića više koncentracije imao je Vedrić koji je tako donio pobjedu domaćinima koji su uspjeh znali proslaviti sa svojim navijačima. Pehar pobjedničkoj momčadi predala je Slavka Baljak, majka pokojnog Ante, u čiju se čast i igra turnir. Nakon turnira uslijedio je zabavni dio u kojem je do izražaja došao i Dane Baljak, vratar domaćin, inače izvrstan harmonikaš.
– Zahvaljujem svim ekipama i posjetiteljima koji su došli došli na turnir i tako se i na ovaj načini sjetili našeg Paje. Zahvaljujem i sponzoru, tvrtki Agro Rijeka, koja nas prati ovih 15 godina, kao i Općini Poličnik. Hvala i nekolicini naših mještana koji su nam pružili pomoć. Iduće godine nadamo se još boljem turniru – kaže Zvonimir Baljak, organizator.
– Nitko sretniji od mene kada sam iz ruku majke pokojnog Paje primio pobjednički pehar. Kao mladom igraču ovo mi je najsretniji trenutak. Hvala i organizatorima na odlično odrađenom turniru – rekao je Frane Baljak, kapetan Lovinca.
Finale
LOVINAC7 (2)
SV. MARTIN6 (2)
Malonogometno igralište Lovinac. Gledatelja: 500. Suci: Mile Zubak i Nediljko Baljak.
LOVINAC: D. Baljak, F. Baljak, R. Baljak, R. Strika, Z. Baljak, Marko Baljak, Milorad Baljak, J. Strika, S. Vedrić (1), M. Bogović, A. Bogović, A. Baljak, Sorić, Fatović (1). Voditelj: Zvonimir Baljak.
SV. MARTIN: A. Pedić, Kokić (1), Čulina (1), J. Pedić, S. Zubčić, Bacalja, Baždarić, A. Zubčić, Klapan. Voditelji: Zvonimir Pedić, Stipe Baždarić.
Za treće mjesto
VISOČANE1
STANIĆ D.O.O.3
VISOČANE: A. Kevrić, I. Kevrić, Vulić, S. Kevrić, Matijević, Š. Kevrić, Bukvić (1), Vranić, J. Kevrić. Voditelj: Nediljko Bukvić.
STANIĆ D.O.O.: Demo, Baljak, Badžoka, Štrkalj, Načevski, Čulina (3). Voditelj: Ante Vukadinović.
Utakmica veterana
LOVINAC1
PLOVANIJA5
LOVINAC: D. Baljak, N. Baljak, M. Baljak, Bogović, Z. Baljak, P. Vedrić, Strika (1), J. Vedrić, D. Vedrić. Voditelj: Zvone Baljak.
PLOVANIJA: Uzelac, Dražević, Matak (1), M. Baričević (1), J. Baričević (1), Bucić (1), M. Baričević, Vukić (1). Voditelj: Branko Marušić.