Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Carstvo boja i oblika Slavice i Mladena Lisice

Autor: Valentina Mlađen

09.08.2012. 22:00
Carstvo boja i oblika Slavice i Mladena Lisice

Foto: Adam VIDAS



U nastavku zajedničke akcije Zadarskog lista i Turističke zajednice Zadarske županije “Biramo najljepši vrt” prvi put predstavljamo vrt obitelji Lisica iz Bibinja. Smješten u samom srcu ovog malog dalmatinskog mjesta već godinama ovaj kutak razigrane prirode plijeni pažnju prolaznika.
Gotovo dvadeset godina, koliko je u mirovini, vrt uređuje gospođa Slavica uz pomoć supruga Mladena. Kroz godine on se mijenjao, supružnici su ga dorađivali, osmišljavali novosti, ali uvijek je glasio za jedan od najljepših vrtova mjesta u kojem se uređenju okućnice posvećuje velika pažnja. Svoju ljepotu vrt je zadržao i ove godine, pa unatoč suši cvijeće izgleda svježe kao tek jučer posađeno. A ima tu zaista svega, od elera, đirana, kadifa, karanfila, bugenvilije… Pravo carstvo boja i oblika. Vrtom dominira velika jabuka puna još zelenih plodova, a svoj dom našle su tu i kamene figure patuljaka i životinja.
– Od kad sam otišla u mirovinu posvetila sam se vrtu. Ove godine velika je suša pa je i cvijeću teže, ali ja uvijek sijem svježe i trudim se da izgleda što ljepše. Ima puno posla, no to je ono što volim, kaže gospođa Lisica koja može biti ponosna na ono što voli, jer kako je vrt u samom centru mjesta, turisti obavezno iskoriste priliku kad se tamo nađu te barem nekoliko fotografija s ljetovanja naprave upravo u vrtu supružnika Lisica.