Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Fantela i Marenić na kraju šesti

Autor: Hina (H)

09.08.2012. 22:00
Fantela i Marenić na kraju šesti


Olimpijska regata završila je za hrvatske jedriličare s pobjedom Šime Fantele i Igora Marenića u plovu za odličja u klasi 470. Ukupno su zauzeli šesto mjesto.
Iako nisu osovjili medalju, naši su jedriličari ostvarili najbolje rezultate ikad na OI. Žali se zbog propuštenih prigoda za osvajanje medalja u Laseru i Finnu, dvije bronce su ostale doslovno nadohvat ruke, no četvrto mjesto Tončija Stipanovića, peto Ivana Kljakovića Gašpić i šesto Šime Fantele i Igora Marenića izvrsni su rezultati.
“Šime i Igor pobijedili su plov za odličja, jedan lijepi potez za kraj tako da se možemo sa smiješkom vratiti. Šteta što nisu bili u borbi za medalje, bio je to vrhunski plov za odličja. Generalno moramo biti zadovoljni. Malo jesmo tužni što nismo osvojili medalju, ali smo ponosni, nismo razočarani, imamo dobru platformu za sljedeće četiri godine”, kazao je zamjenik šefa misije London 2012. i vođa hrvatske jedriličarske reprezentacije Marko Mišura.
Pobjeda u plovu za odličja donijela je Šimi Fanteli i Igoru Mareniću šesto mjesto ukupno. Za jedan bod izmaklo im je peto mjesto. Prošli su Šime i Igor ciljem ispred olimpijskih pobjednika Australaca Belchera i Pagea, srebrnih Britanaca Patienca i Bithella, brončanih Argentinaca Calabresea i de la Fuentea.
“Zadovoljni smo plovom za odličja. Utjeha je malo bolja. Nismo najbolje jedrili cijeli tjedan, nije se sve poklopilo kako smo zamislili. U plov za odličja smo ušli maksimalno koncentrirano i pobijedili, to nam je iznimno drago. Popeli smo se dvije pozicije u poretku, tako da je ovo naš najbolji rezultat dosad”, rekao je Šime Fantela.