Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

“Nije bilo svađe. Zaslijepili su me svjetlima, pa izudarali”

Autor: Suzana Bandić

09.08.2012. 22:00
“Nije bilo svađe. Zaslijepili su me svjetlima, pa izudarali”


Nakon izlaska iz zadarske bolnice gdje je bio hospitaliziran zbog ozljeda koje su mu nanijela četvorica mladića u ponedjeljak navečer u Viru, u našu redakciju javio se Marko Kopčelić i ispričao svoju verziju tog incidenta


Dan nakon što smo objavili tekst o incidentu u Viru gdje su se u ponedjeljak i utorak sukobila osmorica muškaraca u dobi od 19 do 50 godina, a čemu je prethodila prepirka oko prava prednosti prolaska jednom virskom ulicom, javio nam se najstariji sudionik nesvakidašnjeg incidenta koji je želio ispričati svoju verziju priče.
– To što ste napisali nije istina. U ponedjeljak navečer ja sam se kombijem vozio cestom prema Kozjaku, a u susret mi je dolazilo neko vozilo s upaljenim duplim svjetlima, običnim i halogenim. Svjetla su me zaslijepila pa sam zablicao i stao, a to vozilo je prošlo pokraj mene, zaustavilo se i iz njega je izišao vozač. Izišao sam i ja i odmah “vidio zvijezde” – kaže Marko Kopčelić, 50-godišnjak iz vira, opisavši nadalje što je te večeri doživio. Vozaču su se, kaže, pridružila odmah još tri mladića i svi zajedno su ga udarali kuda i kako su mogli. Potom su sjeli u automobil i krenuli dalje, ali su ušli u sporednu, slijepu ulicu i na svega tridesetak metara od njega ponovno stali.
– Popipao sam iza sjedala i napipao sjekiricu. Izišao sam vani i krenuo k tim mladićima nakon čega sam udario sjekiricom po krovu te Opel Corse karlovačkih registracija. Ne znam jesam li možda vozača zakačio po glavi, kako je navedeno u tekstu, ali ako jesam, učinio sam to nenamjerno – kaže Kopčelić istaknuvši kako su ga četvorica mladića i tu ponovno izudarala. Izrazio je žaljenje što policija, ni tri dana nakon što je pretučen, s njim nije obavila obavijesni razgovor, niti ga je itko pitao što se zapravo te večeri dogodilo na cesti koja vodi u virski predio Kozjak. Zbog udaraca koje je primio odmah se obratio liječnicima, nakon čega je radi pretraga zadržan u OB Zadar na promatranju. Tamo je ostao sve do srijede poslijepodne kada je otpušten na kućnu njegu.
– Imam napuknuće mišića nadlaktice lijeve ruke, sav sam nagruvan, pun modrica i hematoma, palac ruke mi je istegnut zbog čega nosim maramu, ozlijeđena mi je noga… zapravo mi je slupana cijela lijeva strana tijela – žali se 50-godišnji Kopčelić najavljujući ujedno i privatnu tužbu protiv četvorice mladih nasilnika.
O događaju koji je uslijedio dan kasnije Kopčelić je rekao kako zna tek iz priče mladića koji su ga sutradan krenuli posjetiti.
– Dečki su otišli na adresu ovih huligana, razbili su vrata, istina, ali tamo nije bilo nikakva kontakta između njih trojice i ove četvorice. Oni u kuću nisu ulazili, a i da jesu ne bi ništa učinili jer su se ovi razbježali – ispričao je Kopčelić napominjući kako nikada ranije četvoricu mladića nije vidio niti s njima imao kontakt.
Pokušali smo čuti i drugu stranu priče, no mladići su napustili Vir.