Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Protiv Mađarske za broncu

Autor: Šime Ćurko

09.08.2012. 22:00
Protiv Mađarske za broncu


Hrvatska rukometna reprezentacije nije se uspjela plasirati u finale Olimpijskih igara. Bolja je bila Francuska koja je od prve minute vodila, a hrvatski igrači nijednom nisu uspjeli izjednačiti rezultat. Tako će Hrvatska igrati za treće mjesto protiv Mađarske.
Početak utakmice bio je poput noćne more za Hrvatsku. Omeyer je na vratima Francuske branio sve što su naši igrači uputili prema njemu. Francuska je tako nakon pet minuta vodila 3:0, a hrvatski igrači nisu mogli pospremiti u gol ni ono što bi protiv drugih vratara vjerojatno pogađali zatvorenih očiju. Nakon što je promašio naš prvi sedmerac Ivan Čupić preselio je na klupu, a zamijenio ga je Zlatko Horvat koji je Hrvatsku svojim golovima držao “iznad vode” u prvom poluvremenu. Francuska je igrala upravo onako kako to godinama radi protiv Hrvatske, sa brojnim prekršajima u obrani tako da igrači Slavka Goluže nikako nisu uspjeli razviti igru. Nije da nismo očekivali takvog protivnika, uostalom i Tunis nam je poslao upozorenje…
Minute su prolazile, ali ne i Omeyerove obrane, a kad bi ih zaustavio francuski vratar nerijetko su hrvatski igrači pogađali okvir gola. S druge strane, Alilović je dugo imao jednu obranu pa je Goluža u 20. minuti na gol poslao Venija Loserta koji je odlično ušao u utakmicu sa tri obrane. Hrvatska se donekle stabilizirala ulaskom Ivana Balića koji je u 25. minuti povukao našu prvu kontru za smanjenje rezultata na 9:10. Imala je Hrvatska i napad za prvo izjednačenje, no Omeyer je opet imao “nešto reći”, pa konačnih -2 na poluvremenu i nije izgledalo toliko loše.
Jedina prva prilika za povratak u utakmicu za Hrvatsku se ukazala početkom drugog poluvremena kada Francuska šest i pol minuta nije uspjela postići pogodak. No, ni Hrvatska nije bila preciznija, jedni gol postigao je Štrlek. Goluža je skoro pola drugog poluvremena na klupi držao Balića koji je u prvom poluvremenu imao dobrih rješenja. Iako je Hrvatska kasnije imala -2 i kontru (16:18) utakmica je praktički odlučena u 43. minuti kada je Barachet iz kontre zabio za 13:18. Minus pet protiv ovakve Francuske bilo je nemoguće stići…
 
 


Švedska pobijedila Mađarsku


U prvom polufinalu Švedska je pobijedila Mađarsku sa 27:26 (15:12). Šveđani su se odlijepili na tri razlike u 28. minuti i prednost od dva do tri pogotka držali su gotovo cijelo drugo poluvrijeme, ali minutu i 15 sekundi prije kraja Harsanyi je iz kontre mogao izjednačiti na 26:26, no švedski vratar Mattias Andersson je odlično obranio. Pobjedu Šveđana zapečatio je Kim Ekdahl du Rietz pogotkom 20 sekundi prije kraja susreta. Kod Šveđana najefikasniji su bili Niclas Ekberg sa 6 golova, te Kim Andersson i Jonas Kallman sa po 5 pogodaka. Mađarsku su predvodili Gabor Csaszar sa 8 i Barna Putics sa 5 golova. Švedskoj je ovo treći put da se plasirala u finale olimpijskog turnira za rukoemtaše, u prva dva navrata 1992. i 1996. godine nisu bili uspješni.
Finalni susret na rasporedu je u nedjelju u 15 sati, a utakmica za treće mjesto također u nedjelju u 11 sati.




HRVATSKA – FRANCUSKA 21(10):25(12)


LONDON – Ruverbank Arena. Suci: Abrahamsen i Kristiansen (Norveška).
HRVATSKA: Alilović (1), Štrlek 3, Čupić, Vori 1, Lacković 4, Kopljar, Duvnjak, Horvat 6 (1), Ninčević, Vuković 1, Balić 2, Buntić 1, Gojun 1, Bičanić 3, Losert (10). Izbornik: Slavko Goluža.
FRANCUSKA: Omeyer (18+1), Honrubia 4, Sorhaindo 2, Abalo 4, Fernandez 1, Barachet 2, Karabatić 3, Karaboue, Dinart, G. Gille, Narcisse 4, B. Gille, Accambray 3, Guigou 2 (1). Izbornik: Claude Onesta.
Sedmerci: Francuska 1 (1); Hrvatska 1 (3).
Isključenja: Francuska 4 minute (Dinart, B. Gille); Hrvatska 4 minute (Gojun, Štrlek).


Hrvatska i Italija za vaterpolsko zlato


Vaterpolisti Hrvatske i Italije igrat će u nedelju (16,50 sati) u finalu olimpijskog turnira. Hrvatska je u prvom polufinalnoj utakmici pobijedila Crnu Goru sa 7:5 (3:1, 2:0, 2:2, 0:2), dok su u drugom polufinalnom susretu reprezentativci Italije nadvisili Srbiju sa 9:7 (4:2, 2:2, 2:1, 1:2). U finalu će se tako sastati dvije momčadi iz A kvalifikacijske skupine, a u trećem kolu odabranici Ratka Rudića su lako i uvjerljivo sa 11:6 savladali Italiju, dok će se u borbi za brončano odličje u 15,30 sastati Srbija i Crna Gora koje su u kvalifikacijama igrali 7:7.