Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Virsko ljeto 2017. – najbolji ljetni event u Hrvatskoj

10.08.2017. 15:34
Virsko ljeto 2017. – najbolji ljetni event u Hrvatskoj


Rekordnih, nevjerojatnih i za mnoge druge turističke destinacije nezamislivih, 125 tisuća ljudi pratilo je prošlog ljeta zbivanja na Trgu svetog Jure na "Virskom ljetu 2016.", i to uglavnom na koncertima estradnih zvijezda, nastupima mladih glazbenih talenta, šašavih "City Games" i drugih manjih događaja, a sadržaj ovogodišnjeg izdanja centralne virske ljetne manifestacije sugerira još više spektakla i vrhunske, raznovrsne glazbe! Kada bi estradne zvijezde, koje će gostovati na Viru, predstavili samo nominacijama i osvojenim diskografskim nagradama "Porin", brojka bi bila – troznamenkasta!


Cetinski – šećer na kraju
Tako je još 10. lipnja "Virsko ljeto" uz tradicionalni vatromet otvorilo zagrebačko "Prljavo kazalište", legendarni rock bend koji slavi 40 godina postojanja, a zatvorit će ga, tri mjeseca kasnije, 16. rujna, nenadmašni Tony Cetinski. Sve između – najbolja su domaća estradna imena za svačiji glazbeni ukus (svi u 22 sata): Massimo i Indira u lipnju; "Gazde", Miroslav Škoro, Tomislav Bralić i "Intrade", "Songkillers" i Ana Rucner te TBF odradili su srpanj; potom Nina Badrić, grupa "Forum", Mladen Grdović i Maja Šuput, Alen Islamović & "Band", Hari Rončević, Jelena Rozga i klapa "Rišpet" nastupaju kroz kolovoz i na kraju "Novi fosili" i "Parni valjak" u prva dva tjedna rujna. Naravno, s Cetinskim kao šećerom na kraju.


Finale "City Games"
Ni to nije sve, odnosno nabrojani estradnjaci samo su glazbeni dio programa koji će nesumnjivo "Virsko ljeto 2017." promovirati u najbolji ljetni event u Hrvatskoj, baš kako je i "Advent na Viru" dobio prestižnu "Simply the Best" nagradu za najbolje organizirani adventski događaj na ruralnom dijelu Jadrana. Tako smo u lipnju imali još "Ljetne maškare" ili tradicijsku manifestaciju u verziji s "kratkim rukavima", također i županijsko ribolovno prvenstvo s obale za seniorke i međužupanijsko u rujnu, kao i lipanjski Memorijalni udičarski "Kup Tončija Spavalice". Potom možemo nabrajati spektakularno finale globalno poznatih "City Games" i pjevačko natjecanje mladih i budućih zvijezda "Vir Fest" u kolovozu, kao i novo izdanje "Virske terce". Ponovno su Virani i njihovi gosti mogli uživati i u "Ribarskim večerima" na Trgu svetog Jure, kao i nizu manjih manifestacija i događaja tijekom ljetne sezone. 




Što nas još čeka?
10. kolovoza Finale "City Games"
11. kolovoza Virska terca
12. kolovoza Grupa Forum.
13. kolovoza Mladen Grdović i Maja Šuput
15. kolovoza Tradicionalni boćarski turnir trojki
19. kolovoza Alen Islamović i Band
26. kolovoza Hari Rončević
29. kolovoza Jelena Rozga i klapa Rišpet
2. rujna Novi fosili
9. rujna Parni valjak
15.-17. rujna Finale Alpe Adria Jet Ski Tour
16. rujna Tony Cetinski
22.-24. rujna Međužupanijsko prvenstvo za seniorke u ribolovu štapom s obale