Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Upitan ostanak Ine Marin

Autor: Šime Ćurko

09.09.2008. 22:00
Upitan ostanak Ine Marin


Treninzi u 22 sata? I to je moguće. Termin 21.30 sati koji košarkašice Zadra imaju već godinama u Jazinama, a koji više priliči početku “treće smjene” u pogonima koji rade 24 sata, posljednjih dana još je više pomaknut.
– Jazine su sve kasnije slobodne. Nekad bismo na parket izašli u 21.30 sati, a posljednjih dana kasnimo zbog zauzetosti dvorane i po 15-20 minuta. S obzirom da je ionako dosta kasno svako dodatno kašnjenje još nam više otežava stvari – požalila se Marija Mazija, trenerica Zadranki. Nisu Jazine jedini Mazijin problem. Ima poteškoća u igračkom kadru koji je još od prije značajno oslabljen odlascima Marije i Ane Vrsaljko, Nevije Vidaković i Lare Nikpalj.
– Posljednjih dana ne trenira Iva Marin, koja se vratila košarci i koja je do tada jako dobro radila. Ona će imati još jedan razgovor s predsjednikom Olivijem Meštrovićem na kojem bi se možda mogla dogovoriti za ostanak u klubu. Ne znam detalje, ali pretpostavljam da na relaciji između nje i Uprave ima nekih nejasnoća.
Ima i dobrih vijesti.
– Treninzima se vraća Maja Ledenko, koja nije trenirala cijelo ljeto. S njom je za sada dogovoreno da pokuša, pa ćemo vidjeti koliko može. Sve ostale igračice treniraju jako dobro, dio njih radi dvaput dnevno i s te strane možemo biti zadovoljni.
Uobičajen je problem manjak protivnika za trening utakmice.
– Još nemamo potvrđenu nijednu prijateljsku utakmicu, ali to ne znači da ih neće biti. Izgledno je da bismo mogli igrati s Riječankom i Splićankom, a moguć je i poneki nastup na nekom turniru.
Zadar odnedavno ima još jedan ženski košarkaški klub – Voštarnicu.
– Podržavam tu ideju i nadam se dobroj suradnji. Razgovarala sam s Blaženkom Tadić, njihovom trenericom, i ponudila da češće igramo trening utakmice. Vjerujem da će to i njima i nama dobro doći.
Ima li najava o odlascima nekih igračica Zadra u Voštarnicu?
– Nema. Znamo za neke naše bivše igračice koje su u Voštarnici, ali ne očekujem da će otići nijedna od djevojaka koje sada imamo na raspolaganju.
 


Borović u Montmontaži
Između nekoliko ponuda, od kojih je najzvučnija bila ona Medveščaka, Iva Borović, nekadašnja kapetanica Zadra, odlučila se za Montmontažu. Klub slavnog imena lani je nisko pao, sve do A-2 lige, no “zelene” su ove sezonu okupile dobru ekipu s kojom očekuju povratak u A-1 ligu.